Vrhunski kuharski mojstri so v okviru poletnega projekta pripravili pethodne degustacijske menije iz lokalnih, sezonskih in visokokakovostnih sestavin. Na raziskovanje dežele terana in vitovske z degustacijami vin vabijo tudi izbrane vinske kleti. Ob krajši degustaciji obiskovalcem postrežejo lokalne sire ali sušene mesnine, v slabi uri razkažejo še klet, z gurmanskim doživetjem s staranimi, nagrajenimi in posebnimi vini pa kraški vinarji odpirajo vrata v svet kraških vinskih posebnosti.
Z doživetji vrhunske kulinarike na gurmansko raziskovanje vabijo najboljši, tudi mednarodno
prepoznavni gostinci in vrhunski chefi. Najboljši kuharski mojstri z inovativnostjo in zvestobo lokalnim sestavinam svoje restavracije uvrščajo v prestižne kulinarične vodnike, kot sta Michelin ali Gault & Millau
Poleg kulinaričnih doživetij pa gostje lahko uživajo tudi v lepotah podzemnega sveta, biotske pestrosti kraške gmajne in neokrnjene narave, literarne zapuščine Srečka Kosovela, mitske krajine, dediščine lipicanca in suhih zidov, kamnoseštva in umetnostne obrti.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje