Na seznamu The Best Pizza Awards, ki sodi pod okrilje znamke The Best Chef Awards, prevladujejo italijanski picopeki – na drugo mesto se je uvrstil Francesco Martucci iz picerije I Masanielli v Caserti, na tretje Gabriele Bonci iz picerije Bonci v Rimu, na četrto Simone Padoan iz nam najbližje picerije I Tigli v San Bonifaciu, na peto pa Jacopo Marcuro iz picerije 180g v Rimu.
Franco Pepe je bil za najboljšega picopeka na svetu proglašen že v letih 2021 in 2022, bil pa je tudi ena od zvezd Netflixove serije Chef's Table o pici – svoji epizodi sta v seriji imela tudi Bonci in Padoan.
60-letni Pepe je danes eno od vodilnih imen v svetu pice. Svojih veščin se je naučil od očeta Stefana, ki je nadvse rad dneve preživljal v naravi, kjer je nabiral sveže sestavine, kot so gobe in origano, za svoje pice.
Pepe mlajši je Pepe in Grani odprl leta 2012, v njem pa postavlja na ogled tako svoje znanje in vrsto eksperimentov kot tudi krasne surovine okolja, v katero je picerija umeščena in iz katerega črpa.
Na spletni razglasitvi so podelili tudi posebne nagrade:
- najboljši znanstveni pristop do pic: Francesco Martucci (I Masanielli; Caserta);
- najboljši umetniški izraz pri peki pic: Pier Daniele Seu (Seu Illuminati; Rim);
- najboljši predstavnik nove generacije: Francesco Capece (Confine; Milano);
- najboljša sladka pica: Roberto Davanzo (Bob Alchimia A Spicchi; Montepaone);
- najboljša ocvrta pica: Isabella De Cham (Isabella De Cham Pizza Fritta; Neapelj);
- najboljša celostna izkušnja v piceriji: Franco Pepe (Pepe in Grani; Caiazzo);
- najboljša pica margerita: Ciro Salvo (50 Kalò; Neapelj).
Seznam temelji na glasovih 200 ljudi iz stroke, vključno s picopeki in drugimi gastronomskimi poznavalci z vseh celin.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje