Odprta kuhna v petek odpira enajsto sezono. Foto: Odprta kuhna
Odprta kuhna v petek odpira enajsto sezono. Foto: Odprta kuhna

Na odprtju bodo obiskovalci lahko preizkusili dobrote ljubljanske uspešnice Pekarne Ana svetovno priznane chefinje Ane Roš, mehka svinjska lička z domačimi njoki iz Hiše Jerin, jedi s sočno in revolucionarno slovensko alternativo mesu Juicy Marbles, izbor evropskih pršutov z zaščitenim geografskim poreklom MEMON Prosciutto e Vino CF, ameriške palačinke iz Gelaterie DiMatteo, pisane polne hitre sklede Boul, domači štrudelj pri Sladkem Piskru in zmajski kurtoše iz Dragon Street Fooda.

"Vsako leto je ključni poudarek na raznolikosti in kakovosti, se pa morda zadnja leta bolj nagibamo k jedem za dušo in ugodje. Prizadevamo si, da sestavimo okusno mešanico svetovnih kuhinj, uspešnic ulične hrane in domačih jedi iz različnih slovenskih regij ter vse skupaj začinimo s ščepcem trendov in novosti," o ponudbi pravi direktor in ustanovitelj Odprte kuhne Lior Kochavy.

Tudi letos eno osrednjih načel priljubljene kulinarične tržnice ostaja trajnost.

"Že pred leti smo iz Odprte kuhne izločili vso plastiko, vestno ločujemo odpadke, k trajnostnim načinom delovanja spodbujamo naše partnerje, spodbujamo trajnostni pristop pri pripravi jedi z lokalnimi, sezonskimi sestavinami in s čim manj odpadka, obiskovalce pa vabimo, da Odprto kuhno obiščejo peš, s kolesom ali javnim prevozom," še poudarja Kochavy.

Dodal je še, da bodo tudi letos ob koncu vsake Odprte kuhne v Ljubljani viške hrane v sodelovanju s Slovensko filantropijo razdelili družinam v socialni stiski.