Česen olupimo in skupaj z lističi bazilike stresemo v multipraktik. Nekajkrat zavrtimo.
Dodamo moko, maslo, pet žlic hladne vode, ščepec soli in ščep sveže mletega popra ter ugnetemo gladko testo.
Testo oblikujemo v kroglo, ki jo nekoliko sploščimo, ovijemo v prozorno folijo in za 30 minut položimo v hladilnik. Češnjevce očistimo in razpolovimo. Mocarelo narežemo na rezine. Pečico ogrejemo na 180 °C.
Testo na peki papirju ali na blago pomokani delovni površini razvaljamo in položimo v pekač. Obložimo ga z mocarelo, po kateri s prerezano stranjo navzgor razdelimo češnjevce.
Potresemo s soljo in sveže mletim poprom ter izdatno pokapljamo z olivnim oljem. Pekač položimo v ogreto pečico za pribl. 30 minut.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje