Utrinek iz lanskoletne Sladke Istre. Foto: Sladka Istra
Utrinek iz lanskoletne Sladke Istre. Foto: Sladka Istra
po primorsko
Na dogodku so predstavili tudi različna primorska vina. Foto: BoBo

Obiskovalci so na dogodku Po primorsko lahko danes preizkusili mlečne izdelke, ribe, piščančje jedi in rdeče mesnine, primorski kruh, svežo zelenjavo ter bela in rdeča vina.

Kulinariko so popestrili s primorsko glasbo in plesnimi ritmi - nastopili so številni primorski glasbeniki in plesalci, med njimi tudi Rudi Bučar in Istraband.

V Kopru festival sladic
V soboto in v nedeljo bo med 9. in 19. uro v koprski Areni Bonifika potekal festival Sladka Istra. Na stojnicah se bo predstavilo več kot 100 različnih ponudnikov sladkih izdelkov iz slovenske Istre, drugih koncev Slovenije in tujine.

Med več kot 300 različnimi sladicami bo mogoče premierno preizkusiti tudi brezglutensko sladico Carpaccio500, ki so jo v Kavarni Triglav pripravili ob Carpacciovem letu, ki ga letos zaznamujejo v Kopru.

Prav tako bosta na voljo tudi torta slaščičarne Fetiche patisserie z imenom Fujiyama, ki je prejela naziv naj torta Sladke Istre 2016, in pralina s paradižnikom, rožmarinom in solnim cvetom, ki se letos ponaša z nazivom najizvirnejša sladica Istre.

Prireditev bo imela pridih dobrodelnosti z dobrodelno Palačinkarijo, pester pa bo tudi spremljevalni program.

Več utrinkov z današnjega dogodka v Ljubljani si lahko ogledate v spodnji galeriji.