Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Kulinarika - Arhiv

Restavracija z najdaljšim stažem v Michelinovem vodiču po 45 letih izgubila tretjo zvezdico

Kulinarika Restavracija z najdaljšim stažem v Michelinovem vodiču po 45 letih izgubila tretjo zvezdico

22.3.2025

Georges Blanc, ena najbolj slovitih restavracij v Franciji, ki se ponaša z Michelinovimi zvezdicami dlje od katere koli druge restavracije na svetu, je po 45 letih izgubila tretjo zvezdico.

Umetna inteligenca v kuhinji "Se opravičujem za zmedo"

21.3.2025

Leta 2020 sem dobil nalogo, da za znan slovenski časopis napišem kolumno o umetni inteligenci, in ker sem javnosti najbolj znan kot kuhar, se je vsebina seveda morala navezovati na hrano in kuharijo.

Na tednu restavracij pričakujejo 60.000 gostov; Odprta kuhna začela 13. sezono

Kulinarika Na tednu restavracij pričakujejo 60.000 gostov; Odprta kuhna začela 13. sezono

21.3.2025

Na svoj račun bodo prišli gurmanski navdušenci. Začenja se spomladanski teden restavracij, na katerem sodeluje 117 restavracij. Ljubljanski Pogačarjev trg pa bo ob petkih znova zasedla Odprta kuhna.

Gault&Millau Slovenija: najboljša restavracija je Hiša Franko, chef leta je Tomaž Kavčič

Priznanja Gault&Millau Slovenija: najboljša restavracija je Hiša Franko, chef leta je Tomaž Kavčič

19.3.2025

Kulinarični vodnik Gault&Millau Slovenija je razglasil najboljše za leto 2025. Med prejemniki štirih kap je 13 restavracij, od tega tri nove. Med vsemi je spet kraljevala Hiša Franko. Tri kape je prejelo 31 restavracij, chef leta je postal Tomaž Kavčič.

Kraljice in kralji žara

Okusi 2 generacij Kraljice in kralji žara

14.3.2025

Čeprav že skoraj ves teden dežuje, pa je bil prejšnji konec tedna zares topel in sončen. Na vrtu so mi drevesa in grmovnice že začele "delati",  vidijo se prvi klematisovi listi, češnja in drugo sadno drevje pa bo zdaj zdaj vzbrstelo.

Okusi 2 generacij "Ti že nisi taprav 'desc', če kuhaš"

7.3.2025

Tega izraza že dolgo nisem slišal, dokler ga pred kratkim nisem dobil serviranega na pladnju. Postrežen je bil vroč in sočen, a ko se je malo ohladil, se je razvila prav luštna debata o tem, da moški kuhamo.

Naj klasični krof Slovenije 2025 izdelala slaščičarna Zvezda iz Celja

Izbor Naj klasični krof Slovenije 2025 izdelala slaščičarna Zvezda iz Celja

28.2.2025

Letos je petič zaporedoma potekal izbor Naj krof Slovenije. Zmagovalec v kategoriji Naj klasični krof Slovenije 2025 je Slaščičarna Zvezda iz Celja, v kategoriji Naj inovativni krof Slovenije 2025 pa Kavarna Cafe Central iz Portoroža.

Peka krofov: priložnost za piljenje socialnih veščin in spodbujanje otrok h kuhanju

Okusi 2 generacij Peka krofov: priložnost za piljenje socialnih veščin in spodbujanje otrok h kuhanju

28.2.2025

Prišel je tisti čas, ko začnemo zimo preganjati z običajem, ki mu pravimo pust. V tem času se mastimo z obilno in izdatno hrano, potem pa nastopi 40-dnevni post, ki nam očisti telo in duha.

Na debeli četrtek na mizi mastne pustne dobrote. Ponudniki krofov si manejo roke.

Kulinarika Na debeli četrtek na mizi mastne pustne dobrote. Ponudniki krofov si manejo roke.

27.2.2025

Debeli četrtek je dan, s katerim se začenja pustno rajanje. Na današnji dan je miza po izročilu polna pustnih dobrot, kot so krofi, flancati, miške, in slanih mastnih jedi, kot so krvavice, pečenice s krompirjem in kislo repo ter kuhana svinjska glava.

Kulinarična norija v kitajski provinci Guidžov: rezanci iz pogrebnega zavoda

Kulinarika Kulinarična norija v kitajski provinci Guidžov: rezanci iz pogrebnega zavoda

26.2.2025

Kulinarični navdušenci v kitajskem mestu Kaili (provinca Guidžov) se zadnje tedne zgrinjajo k neobičajnemu ponudniku hrane – v menzo lokalnega pogrebnega zavoda. Ker v njej praviloma strežejo le žalujočim, se nekateri celo pretvarjajo, da so pogrebci.

Zimska pojedina – ko zadiši po krvavicah in zelju

Okusi 2 generacij Zimska pojedina – ko zadiši po krvavicah in zelju

21.2.2025

Čeprav se hrana iz različnih delov Slovenije med seboj močno razlikuje, se nikoli ne morem odločiti, katera mi je najljubša, saj mi enkrat diši primorska, drugič spet prekmurska kulinarika.

Umrl je

Kulinarika Umrl je "oče" nutelle Francesco Rivella

18.2.2025

Na valentinovo je umrl italijanski kemik Francesco Rivella, izumitelj svetovno znanega lešnikovega namaza nutella. Star je bil 97 let.

Kulinarična zvezda prihajajočega EPK-ja: goriški njoki

Kulinarika Kulinarična zvezda prihajajočega EPK-ja: goriški njoki

6.2.2025

Na odprtju EPK-ja 2025 v Novi Gorici bodo obiskovalci lahko na stojnicah poskusili goriške njoke, novo kulinarično specialiteto, s katero želijo gostinci na Goriškem obuditi tradicionalne jedi tega območja. Za goriške njoke je značilna uporaba žajblja.

Nagrada za najbolj inovativna živila "Največ pozornosti usmerjajo v zniževanje vsebnosti sladkorja in soli v živilih"

5.2.2025

Inštitut za nutricionistiko je podelil nagrade za najbolj inovativna živila leta 2025. Prejelo jih je osem podjetij za deset izdelkov, med njimi je več vrst testenin in mlečnih izdelkov, pa tudi predpripravljeni obroki, namazi in kruh.

Slaščičarski mojster in ultratekač, ki ne pazi na kalorije

Evropa osebno Slaščičarski mojster in ultratekač, ki ne pazi na kalorije

2.2.2025

Kuhati je začel kot najstnik. Izšolal se je za slaščičarskega mojstra in videl mnogo sveta. Delal je v elitnih restavracijah, a se je zvezdicam odpovedal v zameno za prosti čas. Francoz Dimitri Chapelle se je v slaščičarstvu znašel po naključju.

Destilarna izkoristila muhasto vreme na Novi Fundlandiji in zvarila vodko iz megle

Kulinarika Destilarna izkoristila muhasto vreme na Novi Fundlandiji in zvarila vodko iz megle

1.2.2025

Megla na Novi Fundlandiji je nemalokrat tako gosta, da bi lahko zarezal vanjo, zdaj pa jo lahko zamešate v koktajl. Brata Bill in Kenny Tuff sta namreč odprla destilarno, v kateri lovijo meglo in jo utekočinijo v vodo za svojo vodko.

Francoski kuharski mojster odločno zapira vrata

Kulinarika Francoski kuharski mojster odločno zapira vrata "nesposobnim" Michelinovim ocenjevalcem

20.1.2025

Francoski kuharski mojster Marc Veyrat, ki se je pred leti sprl z ocenjevalci prestižnega Michelinovega vodnika, je nedavno odprl novo restavracijo, vstop vanjo pa Michelinovim inšpektorjem odločno prepovedal.

Čurkarijada ohranja slovensko tradicionalno podeželsko kulinariko

Ob godu svetega Antona Čurkarijada ohranja slovensko tradicionalno podeželsko kulinariko

19.1.2025

Čurke so kašnate domače klobase, ki so bile vrhunec pojedine na kolinah. Da se je tradicija pripravljanja čurk ohranila, so na Kogu v občini Ormož pred 15 leti začeli pripravljati Čurkarijado. Tudi letos je bilo ocenjevanje vzorcev uspešno.

Grški kuharski mojster mariborske dijake učil kuhati po grško

Kulinarika Grški kuharski mojster mariborske dijake učil kuhati po grško

16.1.2025

Dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor (SŠGT Maribor) so v teh dneh dobili lekcijo priprave grških jedi. Na šoli je namreč gostoval grški kuhar Stelios Fanourakis, specialist za tradicionalno in sodobno grško kulinariko s Krete.

Nemško sodišče: Dubajska čokolada je lahko le tista, ki prihaja iz Dubaja

Kaj je dubajskega pri dubajski čokoladi? Nemško sodišče: Dubajska čokolada je lahko le tista, ki prihaja iz Dubaja

14.1.2025

Dubajska čokolada, ki je po zaslugi vplivnice postala prava svetovna senzacija, je v Nemčiji že postala predmet sodnega spora: sodišče je odločilo, da trgovska veriga Aldi čokolade, ki je proizvedena v Turčiji, ne sme prodajati kot "dubajske".

Stran 1 od 120
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov