Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Kulinarika - Arhiv

Grški kuharski mojster mariborske dijake učil kuhati po grško

Kulinarika Grški kuharski mojster mariborske dijake učil kuhati po grško

16.1.2025

Dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor (SŠGT Maribor) so v teh dneh dobili lekcijo priprave grških jedi. Na šoli je namreč gostoval grški kuhar Stelios Fanourakis, specialist za tradicionalno in sodobno grško kulinariko s Krete.

Nemško sodišče: Dubajska čokolada je lahko le tista, ki prihaja iz Dubaja

Kaj je dubajskega pri dubajski čokoladi? Nemško sodišče: Dubajska čokolada je lahko le tista, ki prihaja iz Dubaja

14.1.2025

Dubajska čokolada, ki je po zaslugi vplivnice postala prava svetovna senzacija, je v Nemčiji že postala predmet sodnega spora: sodišče je odločilo, da trgovska veriga Aldi čokolade, ki je proizvedena v Turčiji, ne sme prodajati kot "dubajske".

Drobnjakovi štruklji na žup – jed, ki prebudi nostalgijo in spomine na kuhinjo babic

Kulinarika Drobnjakovi štruklji na žup – jed, ki prebudi nostalgijo in spomine na kuhinjo babic

14.1.2025

Zavod Poljanska dolina v sodelovanju z občino Gorenja vas - Poljane z namenom oživljanja in razvoja tradicionalne kulinarike tudi letos na Dvorcu Visoko pripravlja mesec drobnjakovih štrukljev na "žup". Ta mesec potekajo tudi Okusi Škofjeloškega.

Povpraševanje po značilnem koroškem kruhu, rženem, vse večje

Kulinarika Povpraševanje po značilnem koroškem kruhu, rženem, vse večje

7.1.2025

Na kmetijah na Koroškem dajejo izjemen poudarek prenašanju znanja na mlade generacije. Še posebej se to kaže pri pripravi značilnega rženega kruha, njegova priprava pa je vpisana tudi v register nesnovne kulturne dediščine Slovenije.

Za novoletnega tuna na dražbi odšteli 1,2 milijona evrov

Zanimivosti Za novoletnega tuna na dražbi odšteli 1,2 milijona evrov

5.1.2025

Na vsakoletni prestižni novoletni dražbi v Tokiu se lastniki restavracij bojujejo za največje in najbolj kakovostne tune. Podjetje Ondonera Group je že peto leto zapored opravilo najdražji nakup in za 276-kilogramskega tuna odštelo 1,2 milijona evrov.

Tradicija peke poprtnika:

Decembrske iskrice Tradicija peke poprtnika: "Ko zadiši ta – res zelo dober – kruh, se obudijo spomini"

28.12.2024

Poprtnik ali božični kruh so nekoč pekli v božičnem času, običajno za vsaj enega od treh svetih večerov, najpogosteje pa pred sv. tremi kralji. Tradicijo, vpisano v register nesnovne kulturne dediščine, v Zavodu Parnas ohranjajo še danes.

Paneton – praznični kruh, obrnjen na glavo vso noč

Kulinarika Paneton – praznični kruh, obrnjen na glavo vso noč

25.12.2024

Paneton je božična klasika praznične mize naših zahodnih sosedov. Pri nas po tradiciji jemo potico, Italijani pa sladek puhasti kruh z dodatkom kandirane pomaranče in rozin. Takšna je originalna različica, pravi Andrej Gerželj iz pekarne Osem.

Naj zadiši po praznikih: preprosti in okusni recepti za božične jedi

Kulinarika Naj zadiši po praznikih: preprosti in okusni recepti za božične jedi

24.12.2024

Donal Skehan je eden najbolj priljubljenih irskih kuharjev in slovi po svežem pristopu do kulinarike. V svojih receptih poudarja dostopnost, preprostost in zdravo pripravo hrane, ki jo lahko prav vsak pripravi v svoji kuhinji.

Stranpoti Slovenije: Kam se je vredno zapeljati do skritih biserov slovenske gastronomije

Pregled leta Stranpoti Slovenije: Kam se je vredno zapeljati do skritih biserov slovenske gastronomije

23.12.2024

S seznamov najboljših restavracij v Sloveniji je razvidno dvoje – da so mnoge dobro uveljavljene restavracije že leta v vrhu in da so precej dobro razporejene po celi državi.

Znamenite dunajske stojnice s klobasami postale del Unescove nesnovne kulturne dediščine

Zanimivosti Znamenite dunajske stojnice s klobasami postale del Unescove nesnovne kulturne dediščine

15.12.2024

Znamenite dunajske stojnice s klobasami so uradno priznane kot del avstrijske kulturne dediščine in so se uvrstile na Unescov seznam. Stojnice, znane po sproščenem razpoloženju, ki vlada ob njih, so postale simbol pisane družbene sestave mesta.

Taste Atlas: Najboljša kuhinja je grška; Slovenija na 56. mestu

Kulinarika Taste Atlas: Najboljša kuhinja je grška; Slovenija na 56. mestu

11.12.2024

Svetovni spletni atlas hrane TasteAtlas je objavil svoj vsakoletni seznam najboljših nacionalnih kuhinj in jedi po svetu. Na prvo mesto so postavili grško kuhinjo, sledita italijanska in mehiška, slovenska je končala na 56. mestu.

Svetovna proizvodnja vina letos najmanjša od leta 1961, Italija znova pred Francijo

Kulinarika Svetovna proizvodnja vina letos najmanjša od leta 1961, Italija znova pred Francijo

30.11.2024

Po ocenah Mednarodne organizacije za trto in vino (OIV) bo proizvodnja vina letos padla na najnižjo raven od leta 1961. V 29 največjih proizvajalkah, ki prispevajo 85 odstotkov svetovne proizvodnje, naj bi znašala od 227 do 235 milijonov hektolitrov.

V Cankarjevem domu se je predstavilo 130 vinarjev in kulinarikov; znani so zmagovalci

Slovenski festival vin V Cankarjevem domu se je predstavilo 130 vinarjev in kulinarikov; znani so zmagovalci

14.11.2024

Cankarjev dom te dni ne diha samo s filmom, temveč tudi s kulinariko. Svoja vrata je odprl 26. Slovenski festival vin, na katerem se predstavlja 130 vinarjev in kulinarikov.

Ah, ta leta: Zgodba o vinu

Ah, ta leta Ah, ta leta: Zgodba o vinu

9.11.2024

Star nemški pregovor pravi, da se v sodu vina skriva kup čudes. V vinu je resnica, v vinu je zgodba in vino je komunikacija. Kultura vinske trte je stara skoraj 9000 let.

Vinarji opozarjajo na količinsko slabo letino, kakovost pridelanega grozdja pa je izjemna

Martinovo Vinarji opozarjajo na količinsko slabo letino, kakovost pridelanega grozdja pa je izjemna

9.11.2024

Ob martinovem so vinarji opozorili na količinsko slabo letino. Tako majhne ne pomnijo, pravijo. Ob tem pa je kakovost pridelanega vedno boljša, saj podnebne spremembe na ta način grozdju pri nas dobro denejo. S kakšnimi izzivi se spopadajo in kako naprej?

V Dubaju na podelitvi nagrad najboljšim kuharskim mojstrom sveta Ana Roš najboljša po izboru stroke

Reportaža iz mesta blišča V Dubaju na podelitvi nagrad najboljšim kuharskim mojstrom sveta Ana Roš najboljša po izboru stroke

8.11.2024

V Dubaju so se v teh dneh zbrali najboljši kuharski mojstri vsega sveta na podelitvi nagrad Best Chef Awards, ki postajajo vse bolj referenčne.

Praznovanje

Martinovanje Praznovanje "štajerskega novega leta" bo letos trajalo kar štiri dni

8.11.2024

V Mariboru se začenja tradicionalno 39. Martinovanje, ki bo letos trajalo kar štiri dni, vrhunec pa bo doživelo s ponedeljkovim osrednjim dogodkom na Trgu Leona Štuklja. Gre za eno najbolj prepoznavnih in množičnih prireditev v štajerski prestolnici.

Najboljši kuharji sveta v en glas: Čez Videm ga ni!

Kulinarika Najboljši kuharji sveta v en glas: Čez Videm ga ni!

25.10.2024

So kulinarični festivali, potem pa je tu Ein Prosit, ki je sklenil svojo že 25. izdajo, pri čemer se je iz obrobnega vinskega festivala na Trbižu razvil v najbolj priljubljen shod gastronomske elite na svetu.

V Videm se zgrinjajo največja svetovna kuharska imena

Festival Ein Prosit V Videm se zgrinjajo največja svetovna kuharska imena

16.10.2024

Videm bo v teh dneh znova v znamenju gastronomije na najvišji ravni – v to mesto blizu meje se namreč zgrinjajo na priljubljeni 25. festival Ein Prosit največja imena svetovne gastronomije.

Razbili mrežo vinskih goljufov: ceneno vino točili v steklenice prestižnih znamk in letnikov

Kulinarika Razbili mrežo vinskih goljufov: ceneno vino točili v steklenice prestižnih znamk in letnikov

16.10.2024

Francoska in italijanska policija sta razbili mednarodno mrežo goljufov, ki je manj kakovostno vino prodajala v steklenicah in z oznakami prestižnih vin najboljših letnikov.

Stran 1 od 119
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov