Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor (SŠGT Maribor) so v teh dneh dobili lekcijo priprave grških jedi. Na šoli je namreč gostoval grški kuhar Stelios Fanourakis, specialist za tradicionalno in sodobno grško kulinariko s Krete.
Dubajska čokolada, ki je po zaslugi vplivnice postala prava svetovna senzacija, je v Nemčiji že postala predmet sodnega spora: sodišče je odločilo, da trgovska veriga Aldi čokolade, ki je proizvedena v Turčiji, ne sme prodajati kot "dubajske".
Zavod Poljanska dolina v sodelovanju z občino Gorenja vas - Poljane z namenom oživljanja in razvoja tradicionalne kulinarike tudi letos na Dvorcu Visoko pripravlja mesec drobnjakovih štrukljev na "žup". Ta mesec potekajo tudi Okusi Škofjeloškega.
Na kmetijah na Koroškem dajejo izjemen poudarek prenašanju znanja na mlade generacije. Še posebej se to kaže pri pripravi značilnega rženega kruha, njegova priprava pa je vpisana tudi v register nesnovne kulturne dediščine Slovenije.
Na vsakoletni prestižni novoletni dražbi v Tokiu se lastniki restavracij bojujejo za največje in najbolj kakovostne tune. Podjetje Ondonera Group je že peto leto zapored opravilo najdražji nakup in za 276-kilogramskega tuna odštelo 1,2 milijona evrov.
Poprtnik ali božični kruh so nekoč pekli v božičnem času, običajno za vsaj enega od treh svetih večerov, najpogosteje pa pred sv. tremi kralji. Tradicijo, vpisano v register nesnovne kulturne dediščine, v Zavodu Parnas ohranjajo še danes.
Paneton je božična klasika praznične mize naših zahodnih sosedov. Pri nas po tradiciji jemo potico, Italijani pa sladek puhasti kruh z dodatkom kandirane pomaranče in rozin. Takšna je originalna različica, pravi Andrej Gerželj iz pekarne Osem.
Donal Skehan je eden najbolj priljubljenih irskih kuharjev in slovi po svežem pristopu do kulinarike. V svojih receptih poudarja dostopnost, preprostost in zdravo pripravo hrane, ki jo lahko prav vsak pripravi v svoji kuhinji.
S seznamov najboljših restavracij v Sloveniji je razvidno dvoje – da so mnoge dobro uveljavljene restavracije že leta v vrhu in da so precej dobro razporejene po celi državi.
Znamenite dunajske stojnice s klobasami so uradno priznane kot del avstrijske kulturne dediščine in so se uvrstile na Unescov seznam. Stojnice, znane po sproščenem razpoloženju, ki vlada ob njih, so postale simbol pisane družbene sestave mesta.
Svetovni spletni atlas hrane TasteAtlas je objavil svoj vsakoletni seznam najboljših nacionalnih kuhinj in jedi po svetu. Na prvo mesto so postavili grško kuhinjo, sledita italijanska in mehiška, slovenska je končala na 56. mestu.
Po ocenah Mednarodne organizacije za trto in vino (OIV) bo proizvodnja vina letos padla na najnižjo raven od leta 1961. V 29 največjih proizvajalkah, ki prispevajo 85 odstotkov svetovne proizvodnje, naj bi znašala od 227 do 235 milijonov hektolitrov.
Cankarjev dom te dni ne diha samo s filmom, temveč tudi s kulinariko. Svoja vrata je odprl 26. Slovenski festival vin, na katerem se predstavlja 130 vinarjev in kulinarikov.
Star nemški pregovor pravi, da se v sodu vina skriva kup čudes. V vinu je resnica, v vinu je zgodba in vino je komunikacija. Kultura vinske trte je stara skoraj 9000 let.
Ob martinovem so vinarji opozorili na količinsko slabo letino. Tako majhne ne pomnijo, pravijo. Ob tem pa je kakovost pridelanega vedno boljša, saj podnebne spremembe na ta način grozdju pri nas dobro denejo. S kakšnimi izzivi se spopadajo in kako naprej?
V Dubaju so se v teh dneh zbrali najboljši kuharski mojstri vsega sveta na podelitvi nagrad Best Chef Awards, ki postajajo vse bolj referenčne.
V Mariboru se začenja tradicionalno 39. Martinovanje, ki bo letos trajalo kar štiri dni, vrhunec pa bo doživelo s ponedeljkovim osrednjim dogodkom na Trgu Leona Štuklja. Gre za eno najbolj prepoznavnih in množičnih prireditev v štajerski prestolnici.
So kulinarični festivali, potem pa je tu Ein Prosit, ki je sklenil svojo že 25. izdajo, pri čemer se je iz obrobnega vinskega festivala na Trbižu razvil v najbolj priljubljen shod gastronomske elite na svetu.
Videm bo v teh dneh znova v znamenju gastronomije na najvišji ravni – v to mesto blizu meje se namreč zgrinjajo na priljubljeni 25. festival Ein Prosit največja imena svetovne gastronomije.
Francoska in italijanska policija sta razbili mednarodno mrežo goljufov, ki je manj kakovostno vino prodajala v steklenicah in z oznakami prestižnih vin najboljših letnikov.
Neveljaven email naslov