Sestavine za sladoled iz gozdnih sadežev: 5 dcl svežega jogurta, 1 dcl mleka, 500 g zamrznjenih gozdnih sadežev, 3–4 žlice medu, nekaj lističev mete.
Sestavine za borovničev sladoled: 500 g borovnic, 150 g sladkorja v prahu (lahko tudi rjavi sladkor, količino lahko zmanjšate), malo smetane ali mleka (po potrebi), limona, meta, melisa ali cimet (po želji).
Za bananov sladoled v mešalniku zmešamo banane in sladkor, dodamo kislo in stepeno smetano. Bananovo maso vlijemo v modelčke za lučke ali kaj podobnega in položimo v zamrzovalnik. Med zamrzovanjem lahko sladoled tudi večkrat premešamo.
Za sladoled iz jogurta in gozdnih sadežev sadje z mešalnikom zmešamo z nekaj mleka. V drugi posodi zmešamo jogurt in med in ju združimo s sadno mešanico, dodamo lističe mete in premešamo. Celotno maso vlijemo v modelčke za lučke ali pa v skodelice. Sladoled položimo v zamrzovalnik in med zamrzovanjem večkrat premešamo.
Za borovničev sladoled borovnice in sladkor premešamo v mešalniku. Počasi dolijemo smetano ali močno ohlajeno mleko. Ko je zmes dovolj gosta, nehamo mešati. Po želji lahko dodamo tudi limonov sok, narezane lističe mete ali melise, cimet. Maso zamrznemo.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje