Foto: Dobro jutro
Foto: Dobro jutro

Sestavine za pražen krompir: 30 dag kuhanega krompirja, 6 dag čebule, 5 dag ocvirkov, sol, poper, cviček.

Sestavine za račje prsi v medu: 25 dag račjih prsi, 5 dag medu.

Za rdeče zelje na masti prepražimo čebulo, dodamo na drobno narezana jabolka in kurkumo. Premešamo in dodamo na rezance narezano rdeče zelje, ki ga pokapamo s sokom limete.
Dodamo cviček in kuhan kostanj ter dušimo približno 15 minut. Pred serviranjem dodamo žlico medu.

Za pražen krompir na masti prepražimo na lističe narezano čebulo. Ko čebula izgubi stekleni sijaj, dodamo krompir in začimbe. Pražimo približno 15 minut, dodamo ocvirke, po potrebi še malo cvička, dušimo 5 minut.

Račje prsi popečemo v teflonski posodi za 5 minut, jih obrnemo in pokrijemo s folijo. Po 15 minutah jih narežemo na rezine in serviramo.

Vse skupaj okrasimo in postrežemo.