Priznanje gourmand – Best of the Best in 25 years je v Parizu avtorju in direktorici FSK-ja Andreji Rihter izročil Edouard Cointreau, ustanovitelj nagrade gourmand, ki jo podeljujejo od leta 1995, so sporočili iz FSK-ja.
Andreja Rihter je ob tej priložnosti povedala, da jo veseli, da knjiga S Slovani za mizo še vedno izstopa, ne le po videzu, ampak tudi po vsebini. Še vedno je namreč edina svetovna monografija o slovanskih kuhinjah. Obenem pa je prerasla v projekt, ki vključuje tudi razstavo, dogodke s pokušino jedi, pripravljenih po receptih iz knjige, ter sodelovanje denimo s šolami, fakultetami, diplomatskim zborom in organizatorji knjižnih sejmov.
Knjiga S Slovani za mizo je leta 2016 prejela nagrado gourmand za najboljšo knjigo v vzhodni Evropi, avtor pa je za svoja dela prejel še nekaj tovrstnih nagrad. Tokrat je bila za "najboljše med najboljšimi" izbrana tudi njegova knjiga Kranjska klobasa.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje