Tako kaže raziskava, ki so jo ob današnjem svetovnem dnevu hamburgerja pripravili pri ponudniku dostave hrane Wolt, kjer sicer burgerji predstavljajo vsako tretje naročilo.
Kot so sporočili iz Wolta, so potrošniki v slabih dveh letih prek njihove platforme v Sloveniji najraje naročali burgerje, takšnih naročil je bilo 39 odstotkov.
Najpogosteje in najraje jih naročajo ob petkih, priljubljen pa je v času kosila med 11. in 13. uro in v času večerij med 17. in 19. uro. Burgerji so bolj priljubljeni pozimi, saj so naročila trikrat večja kot poleti.
Potrošniki imajo najraje srednje pečeno meso, zanj se je odločilo približno tri četrtine, sledi dobro pečeno meso, ki si ga je naročila okoli petina vseh, medtem pa je zelo malo takšnih, ki si privoščijo srednje surovo meso.
Največ restavracij, ki ponujajo burgerje, je v Ljubljani (50), sledijo Maribor (26), Koper (13), Kranj (devet) in Celje (pet).
Pri burgerju je po pojasnilih Wolta izjemno pomembna prava kombinacija kislosti, slanosti, sladkosti, svežine in maščobe. Pri tem pridejo v ospredje dodatki – pomembno je torej, kako se izberejo in kako se kombinirajo.
Med najbolj priljubljenimi v Sloveniji so slanina, sir nacho in jajca, medtem ko pogosto kakšne dodatke iz hamburgerjev tudi umaknejo, predvsem zelenjavo. Med temi se najdejo kumarice, solata, paradižnik in čebula.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje