"Ko se hobotnica skuha, jo vzamem, razrežem in jo na nizkem ognju na olivnem olju popečem, zato da postane malo hrustljava in da dobi okus, kot da bi bila na žaru. Lovke na grobo izrežem, nikoli jih ne sesekljam," je v tokratni oddaji Poletno jutro recept za Sophiijino hobotnico delil Mario Povšnar iz restavracije Sophia v hotelu Kempinski Palace.
Iz soka je naredil omako, proti koncu kuhanja je dodal fermentiran česen, ki je zelo aromatičen, nima pa močnega in pikantnega okusa. Dodal je črno vino, saj se ta po njegovih izkušnjah bolj ujema s hobotnico.
Iz bučk, skuhanih na pari, je naredil pire.
Več v spodnjem videu, kjer si lahko ogledate tudi recept za zdrobov mousse s sadjem in ocvrtimi kumkvatovimi rolicami.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje