Eric Powell je z javnostjo delil žalostno novico, da je njegova žena 26. oktobra pri 49 letih umrla na njunem domu v Olivebridgeu v zvezni državi New York. Usoden naj bi bil srčni zastoj zaradi srčne aritmije, poroča Guardian.

Kulinarična blogerka Julie Powell je zaslovela leta 2002. Takrat se je namreč bližala svojemu 30. rojstnemu dnevu kot "tajnica, ki živi z možem, tremi mačkami in pitonom nad restavracijo na pusti ulici v Long Island Cityju", zadala pa si je, da v enem letu poustvari 524 receptov Julie Child, ki jo je oboževala. Te je televizijska kuharica in starosta francoske kuhinje v Združenih državah Amerike zapisala v klasiki iz leta 1961 z naslovom Mastering the Art of French Cooking, Volume 1.

Kot kuharica brez izobrazbe je Powell dokumentirala vse svoje vzpone in padce v kuhinji prek duhovitega in samozaničujočega bloga o hrani Julie/Julia Project na platformi Salon.com. Njeni zapisi so postali izjemno priljubljeni, leta 2005 so blog spremenili v knjižno uspešnico Julie & Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen. Mehko izdajo je pospremil tudi podnaslov Moje leto nevarnega kuhanja.

Njeni spomini so navdihnili tudi film Julie & Julia iz leta 2009, v katerem jo je upodobila Amy Adams, Meryl Streep pa je prevzela vlogo posebne kuharske mojstrice Julie Child. Istega leta je sicer Powellov izdala svojo drugo knjigo, ki jo je naslovila Cleaving: A Story of Marriage, Meat and Obsession. V njej je razkrila, da je imela afero, omenjeni sta bili tudi bolečina, ki naj bi jo povzročila ljubezen do dveh moških, in naklonjenost sadomazohizmu. Leta 2006 je postala vajenka v newyorški mesnici, kar naj bi ji predstavljalo pobeg od propadajočega zakona. Knjiga tako potegne vzporednico med mesarstvom in njenim mučnim romantičnim življenjem.

"Njeno pisanje je bilo tako sveže, živahno, včasih surovo in tako veličastno nevezano na kakršno koli tradicijo," je dejala kulinarična urednica Amanda Hesser, ki je leta 2003 o podvigu pisala v New York Timesu, in dodala, da je bila Julie prvi prepoznavni glas nove šole. "Hvaležni smo za njen edinstven glas, zaradi njega se bomo spominjali Juliejine genialnosti in izvirnost," je še poudarila njena založnica Judy Clain.