Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Festival hrane, pripravljene v predelanih tovornjakih in pred očmi obiskovalcev, v štajerski prestolnici pripravlja podjetje Factumevent, in sicer v sodelovanju s Street food market Austria, ki je podobne kulinarične festivale začel po vsej Avstriji pripravljati pred šestimi leti.

Bogati kulinarični ponudbi bodo organizatorji po besedah Mitje Špesa dodali še glasbeno spremljavo, tako da bo Trg Leona Štuklja vse do sobote središče prehranskih užitkov in družabnega dogajanja v mestu.

Nazadnje je bilo mogoče ulično hrano v Mariboru pokušati leta 2019, dogodek pa je bil v Mariboru zelo dobro sprejet med obiskovalci. Kot pravi Špes, se tudi ponudniki zelo dobro počutijo v mestu in se radi vračajo. Med slednjimi bodo letos tudi domači ponudniki, sicer pa bo med drugim mogoče poskusiti znamenito špansko paello, jedi z Šrilanke, različne burgerje, sendviče, pice in sladice.

Festival kulinarike se začenja danes ob 11. uri, ko bo mogoče jedi preskušati do 21. ure, v petek in soboto pa bo dogodek trajal še uro dlje. Organizatorji zagotavljajo, da bodo tudi cene dostopne in primerljive slovenskemu trgu festivalov.

Street Food Market ponovno v Mariboru