Festvina, ki ga pripravlja Koželj – Hiša dobrih vin, po besedah organizatorjev na enem mestu združuje izjemne domače in tuje vinske kleti s predstavniki vrhunskih restavracij, hotelov, družinskih gostiln in barov ter s strokovnjaki in ljubitelji dobrega vina.
Vinarji bodo predstavili svoja najboljša vina in ekskluzivno tudi nova, ki jih še ni mogoče zaslediti v redni prodaji.
Poleg domačih in tujih vinskih kleti se predstavljajo tudi dobavitelji kozarcev in vinskih pripomočkov. Predstavljena bo tudi nova izdaja Wine Magazina, v katerem so podrobno prikazane vse slovenske in tuje kleti, ki jih zastopa hiša Koželj.
V okviru dogodka bo med drugim potekala okrogla miza z gosti iz gostinske in vinske branže o tem, ali je na vinskih kartah prostor za slovensko vertikalo letnikov. Namen hrambe je gostu ponuditi vino, ko je ta v najboljši kondiciji. Odgovornost hišnega sommeliera pa je, da vino dobro pozna in ne zamudi vrhunca njegove življenjske dobe.
Na okrogli mizi bodo govorili o tem, kaj tovrstno zbiranje letnikov pomeni za restavracije s finančnega in logističnega vidika, kakšna je dodana vrednost vina, kaj možnost okušanja različnih letnikov pomeni za goste, kako to vpliva na zaznano vrednost restavracije v očeh gosta ter koliko so za to pripravljeni plačati.
Letošnji Festvina zaznamuje pomembno prelomnico v Hiši dobrih vin Koželj, saj ga organizirajo že desetič.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje