"Vse restavracije, ki to jesen prvič nastopajo v tednu restavracij, imajo jasno izražene zgodbe. To je odlično tako za teden restavracij kot za slovensko gostinstvo nasploh. Za teden restavracij pomeni, da ni bojazni 'enakih krožnikov', za slovensko gostinstvo pa, da ne potrebuje generičnega 'zdravljenja'," je na blogu na spletni strani tedna zapisal kulinarični kritik in selektor tedna restavracij Uroš Mencinger.
Sodelujoče restavracije za čas tedna restavracij pripravijo posebne menije. Osnovna cena menija je 21 evrov, v najbolje ocenjenih restavracijah pa lahko znaša do 27 evrov. Med sodelujočimi restavracijami sta tudi dve z Michelinovo zvezdico – Restavracija Strelec in Hiša Linhart.
Na tednu restavracij lahko sodelujejo najboljše ocenjene restavracije in gostilne po izboru Mencingerja in iskalnika najboljših slovenskih gostiln ter restavracij Izbor okusov na spletni strani vivi.si. Merilo kakovosti so srčki in metodologija ocenjevanja, ki je objavljena na omenjeni spletni strani.
V tednu restavracij slovenske restavracije in kuharski mojstri dvakrat letno – spomladi in jeseni – v desetih dneh v svojih restavracijah predstavijo svoje znanje v treh hodih po prijazni ceni. S tem slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno vedno draga.
Prireditelji, Šola okusov Vivi, so ob tem zadovoljni, da so se mnoge restavracije zaradi velikega zanimanja že odločile podaljšati "življenjsko dobo" avtorskih jesenskih menijev tudi v čas po koncu uradnega tedna restavracij.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje