V duhu praznovanja 30-letnice njegove kariere se mu bodo na odru pridružili glasbeni gostje. Foto: SOJ RTV SLO
V duhu praznovanja 30-letnice njegove kariere se mu bodo na odru pridružili glasbeni gostje. Foto: SOJ RTV SLO

Dolga saga o nastopu Magnifica v Tivoliju se je na koncu le sklenila z dovoljenjem, a je odobritev prišla prepozno, saj so vmes jubilejni koncert že prestavili na drugo lokacijo, ki je po njegovem mnenju romantična in mu je všeč. Tako bo koncert z naslovom Magnifi3o: Pridi nocoj zvečer potekal v Mladinskem golf centru Stanežiče v Ljubljani.

Od 20. ure naprej bodo lahko oboževalci zvezde večera uživali v njegovih filmskih in popglasbenih uspešnicah, ki jih je nanizal v 30 letih. Nastopil bo s svojim stalnim spremljevalnim ansamblom, debitiral pa bo tudi njegov novoustanovljeni simfonični disco šlager orkester.

Pogovor z Magnificom

V duhu praznovanja 30-letnice se mu bodo na odru pridružili glasbeni gostje, ki so v vseh teh letih z njim sodelovali in pustili pečat v njegovem ustvarjanju.

Koncert, ki je njegov največji in najambicioznejši glasbeni projekt v karieri, boste lahko spremljali tudi na prvem programu Televizije Slovenija.

Že pred glavnim dogajanjem in po njem bo pestro – prizorišče bo pred začetkom osrednjega programa zavzela povorka ljubljanskih godb, po koncertu pa bo sledil še program z didžejem Jizahom DaFunkom.

Organizatorji obiskovalcem svetujejo, naj na koncert pridejo z brezplačnim javnim prevozom. Pri Ljubljanskem potniškem prometu bodo zaradi koncerta na ceste poslali dodatne avtobuse, ki bodo označeni z napisom MAGNIFI3O. Na glasbenikovi spletni strani je objavljen tudi seznam parkirnih hiš v bližini prizorišča. Med glasbeno prireditvijo bo zaprta cesta okoli prizorišča.

"Nekaj se vedno zakuha zunaj mojih meja, potreb"

"Nisem iskal neke pravice, mene to ne zanima. Je pa stvar svobode zame to, sem muzikant in delam koncerte, celo kariero jih v parkih delam, letos sem jih naredil v najlepših kotičkih narave, zato ker tam so koncerti in ta trenutek potekajo vsepovsod," je o koncertu v Tivoliju, ki je dvignil veliko prahu, med pogovorom za TV Slovenija povedal Robert Pešut - Magnifico. Dodal je, da je takšna njegova cela kariera: "Nekaj se vedno zakuha zunaj mojih meja, potreb."

Magnifico je v treh desetletjih močno zaznamoval slovensko kulturo. "Enfant terrible" slovenske glasbe je začel s 24.000 poljubi, nam predstavil Silvijo in Emanuelle, nas odpeljal iz Ljubljane v Portorož in ob tem razbijal tabuje in stereotipe. "Vedno pišem v prvi osebi ednine, da ne bi koga užalil," je Magnifico povedal v pogovoru z Zvezdanom Martićem.

V svoji karieri je izdal osem avtorskih plošč in tri filmske albume ter imel več kot 1000 koncertov doma in po svetu. Decembra leta 2017 je prvič razprodal Areno Stožice, kar je nato po poročanju STA ponovil še trikrat.