61-letni Fox, vidno krhek zaradi Parkinsonove bolezni, in 83-letni Lloyd sta dogodek izkoristila za popotovanje v preteklost in delila z občinstvom, kako sta se prvič spoznala.

To se je zgodilo, ko je Fox tik pred zdajci v glavni vlogi Martyja McFlya zamenjal Erica Stoltza.

"Potem ko smo snemali že šest tednov, sem ob enih ponoči dobil sporočilo, da igralec, ki je igral Martyja, ne bo več igral Martyja, in da bomo jutri začeli snemati z Michaelom," je povedal Lloyd.

"Zdelo se mi je, da sem komaj preživel prvih šest tednov, zdaj pa bom moral vse skupaj ponoviti še enkrat ... Imela sva takojšnjo kemijo."

Fox in Lloyd v prvem delu Nazaj v prihodnost leta 1985. Foto: IMDB
Fox in Lloyd v prvem delu Nazaj v prihodnost leta 1985. Foto: IMDB

Neslutena uspešnica 80. let

Fox ni mogel prehvaliti svojega soigralca in prijatelja, s katerim sta posnela tri filme Nazaj v prihodnost, o tem, kako je bilo igrati z Lloydom, pa je dejal, da je bilo vse, kar je delal, da se je "odzival" nanj.

"Samo sprejemal sem in pustil, da me preplavi. Zdelo se mi je, da je briljanten," je povedal Fox. "Tako je potekalo celotno snemanje: biti s Chrisom, pustiti Chrisu oder in uživati v tem ... Krasno je bilo. Vsakič ko sem delal z njim, sem vedel, da bo dober dan."

Film, ki ga je režiser Robert Zemeckis leta 1985 posnel s proračunom 19 milijonov dolarjev, je nazadnje v blagajne prinesel kar 388,8 milijona dolarjev. Štiri leta pozneje, leta 1989, so posneli drugi del, ki je stal dvakrat več, v blagajne pa prinesel 333 milijonov dolarjev.

Parkinsonova bolezen – darilo, ki kar jemlje

Fox in Lloyd sta se dotaknila tudi svojega odnosa zunaj velikih platen – še posebej Lloydove vloge v Foxovem življenju, potem ko je leta 1991 razkril, da ima Parkinsonovo bolezen.

"Parkinsonova bolezen je darilo, ki kar naprej jemlje. Je pa vseeno darilo, ki ga ne bi zamenjal za nič," je povedal Fox. "Ljudje, kot je Chris, so mi bili v veliko oporo – kot tudi toliko vas. Ne gre za to, kaj imam, ampak za to, kaj mi je bilo dano, glas, da to opravim, da pomagam ljudem."