Policija je bobnarja Marka Soršaka zamenjala za dolgolasega roparja. Foto: Osebni arhiv Elvis Jackson
Policija je bobnarja Marka Soršaka zamenjala za dolgolasega roparja. Foto: Osebni arhiv Elvis Jackson

Nepričakovan dogodek se je zgodil v Kaliforniji, natančneje v studiu Radio Star Studios v okolici San Francisca, kjer je skupina od druge polovice julija naprej delala produkcijo svojega albuma. Med mešanjem v studiu 2. avgusta se je pred njihovimi očmi odvil prizor, podoben tistim iz ameriških akcijskih filmov.

Nepričakovano so jih obiskali ameriški policisti, jih spektakularno uklenili in pridržali novega člana skupine Elvis Jackson, bobnarja Marka Soršaka. Začudenje je bilo toliko večje, ko so izvedeli, da je Marko osumljen ropa tamkajšnje prodajalne. Čeprav je bila situacija sprva resna in napeta, se je za Elvise srečno razpletla in dobila logično pojasnilo. Marko naj bi bil po besedah policistov precej podoben osumljenemu dolgolasemu roparju in zato tudi pridržan ter pozneje, kmalu po razjasnitvi situacije, ob opravičilu policistov, tudi znova izpuščen na prostost.

Po aretaciji so delali naprej
Skupine Elvis Jackson to seveda ni zmedlo. Kmalu so se lahko vrnili k delu in dokončali mešanje pesmi za novo ploščo. Članom skupine in ekipi iz studia bo tako tudi zaradi aretacije Marka gostovanje zasedbe Elvis Jackson ostalo še dolgo v spominu.