Za Ano in Vlada je ljubezen najpomembnejša v življenju. Foto: Stane Sršen
Za Ano in Vlada je ljubezen najpomembnejša v življenju. Foto: Stane Sršen
Maestro
Tudi tokrat bodo z vami Maestro. Foto: Parada

Kot je za MMC povedala Ana Dežman, se ne zaljubi hitro. "Ljubezen ni zaljubljenost, zanjo si je treba vzeti čas, malce potrpeti in jo negovati," pravi. Z njo se strinja tud Vlado Pilja, ki se sicer ne zaljubi hitro, a ko ga zadane amorjeva puščica, ga zadane močno. "Takrat pošiljam najbolj osladne SMS-e na svetu in si pri tem sploh ne morem pomagati," je povedal.

Vlado ima dve največji ljubezni
Za oba je ljubezen najpomembnejša. "Konec koncev osmišlja in vodi vse naše mišljenje in delovanje. Ni zaman rek, da je ljubezen gonilo sveta," razmišlja Ana. Za Vlada je bila prva ljubezen glasba. "Sledilo je nekoliko simpatij na dveh nogah, nato sem na enem izmed svojih koncertov spoznal Njo. Od takrat imam dve ljubezni. Načeloma se zelo dobro razumeta med sabo, si pa znata tudi skočiti v lase. Strasti pomirim tako, da Njej spečem kakšen 'štrudl', potem mi lažje oprosti, da sem več večerov zaporedoma posvetil samo glasbi. Ženske, ah, saj veste ... ne moremo z njimi, ne moremo brez njih," pravi Vlado.

Več o Paradi preberite na spletni strani oddaje, kjer najdete tudi posnetke skladb tega tedna. Za svojo najljubšo skladbo v novi preobleki boste lahko glasovali po telefonu do nedelje do 17.00, na spletni strani pa do torka.

Ob besedi ljubezen Ana najprej pomisli na svoje najbližje, glasbo, živali in vse, kar jo osrečuje, Vlado pa na svoji "dve dami, očeta, mamo, sestro, pa domovina, seveda".

Ker je ljubezen med najbolj priljubljenimi temami glasbenikov in tudi pesnikov, smo MMC-jeva sogovornika povprašali tudi o njuni najljubši ljubezenski skladbi. Za Ano, za katero je ljubezen, "pa najsi bo platonska, nesrečna ali pa srečna, največji spodbujevalec in navdih umetnikom", je to Unchained Melody od Righteous Brothers, za Vlada pa Ti si mi u krvi Zdravka Čolića.

Oddajo bodo s svojimi usklajenimi gibi popestrili tudi Maestro
Ljubezen bo v tokratni Paradi poleg Ane in Vlada "grela" še Andraža Hribarja, Roka Ferenjo, Aynee in Nino Pušlar. Novo preobleko bodo dobile skladbe Brez ljubezni mi živeti ni, Moja ljubica, Ljubezen iz šolskih dni, Ti si moja ljubezen, Vse je lepše, ker te ljubim in Samo ljubezen.

Saša in Domen bosta o hitrejšem utripanju srca, metuljčkih v trebuhu in vsem, kar je povezano z ljubeznijo, klepetala z Eldo Viler in Janom Plestenjakom. Tako kot vsako soboto bodo gledalci tudi tokrat lahko uživali v plesni predstavi zdaj tudi širi slovenski javnosti poznanih postavnih fantov iz plesne skupine Maestro.

Gledalci v studiu, doma prek telefonov in spleta boste izbrali že deveto skladbo, ki se bo 5. junija potegovala za uvrstitev med najboljših pet, ki ostajajo v igri za najboljšo slovensko skladbo vseh časov.