Špela in Andrej sta se na vajah potila dva tedna. Foto: RTV SLO
Špela in Andrej sta se na vajah potila dva tedna. Foto: RTV SLO
Zvezde plešejo - Špela in Andrej
Zvezde plešejo - Boštjan in Nina

Zmago sta več kot prepričljivo slavila pevka Atomik Harmonik in njen soplesalec Andrej Rebula, ki sta za svojo izvedbo čačačaja prejela 9.463 glasov gledalcev, Boštjan Kljun in soplesalka Nina Gerič pa sta si s plesom jive priplesala 2.184 glasov.

Špela je bila vesela, da se je razpletlo tako, kot se je, saj sta z Andrejem veliko trenirala, sama pa je treningu posvetila vsak prosti trenutek. "Ne bom rekla, da je zmaga zaslužena, je pa poplačan najin trud", je za MMC povedala simpatična plavolaska in dodala, da je bila prvič na odru v vlogi plesalke. Povedala je, da so občutki med plesnim tekmovanjem drugačni od občutkov na pevskem tekmovanju, kot je npr. Ema.

Za svoj plesni prvenec ni delala reklame
Na vprašanje, ali jo je bilo kaj strah, da si zaradi predsedniških volitev njenega nastopa ne bo ogledalo veliko ljudi, je odgovorila, da je pričakovala, da bo zaradi volitev doma pred televizijskimi zasloni veliko gledalcev, ti pa si bodo med čakanjem na izide ogledali tudi turnir Zvezde plešejo in njen nastop. Glede na veliko število glasov, ki sta jih z Andrejem prejela, sklepa, da je njen plesni prvenec videlo veliko ljudi, čeprav sama za svoj nastop ni delala reklame.

Soplesalcu Andreju obljublja "maščevanje"
Za svojega soplesalca je našla le lepe besede: "Andrej je najboljši soplesalec, ki bi mi ga Mario lahko dodelil", čeprav jo je, kot je priznala sama, med treningom močno priganjal. Uvodne korake čačačaja sta med prvim tednom priprav, ki je bil po Špelinih besedah najtežji, z Andrejem vadila vsak dan po pol ure. A Špela soplesalcu že obljublja "maščevanje". Pevka Atomik Harmonikov se je pošalila, da bo tudi ona Andreja, ko se bo k njej prišel učit peti, priganjala prav tako močno, kot je on njo.

Se nam v prihodnje obeta duet Špele in Andreja? "Ne, ampak če bo mogoče Mario kdaj imel takšno tekmovanje, kjer se bodo ljudje učili peti, bom jaz morda učiteljica petja." Svojega soplesalca, ki je ravno ta dan praznoval rojstni dan, je presenetila s torto, s pomočjo občinstva pa mu je še zapela Vse najboljše. Zmago in Andrejev rojstni dan so seveda proslavili, mali finale 11. novembra pa pričakuje z optimizmom. Priprave bosta z Andrejem za nekaj dni prestavila, saj je ples pri Špeli terjal svoj davek. Na generalki je namreč dobila žulj, ki se še vedno ni pozdravil.

Zadovoljna s svojim nastopom
Špela v plesu ni popolna začetnica, saj je v plesni šoli plesala že, ko je bila stara štiri leta, a nikoli latinskoameriških ali standardnih plesov. Nevajena latinskoameriških plesov je zato potrebovala kar nekaj časa, da je "latinsko dušo in korake osvojila". Zaupala nam je, da je ples zelo širok, da obstaja veliko korakov in različnih drž, zaradi česar ples sploh ni preprost, čeprav je morda tako videti. S svojim nastopom je Špela, ki je zelo samokritična, zadovoljna, a je na posnetku videla, kje bi lahko storila še več.

Nina povsem navdušila Boštjana
Boštjan Klun zaradi poraza ni prav nič razočaran, čeprav je turnirju Zvezde plešejo posvetil dva tedna priprav, ko je treniral skoraj vsak dan. Tudi televizijski in radijski voditelj ni mogel prehvaliti svoje soplesalke Nine. Posebej je poudaril Ninino potrpežljivost in spodbujanje. "Kadar koli je bilo težko, sem bil na psu, je stopila do mene in rekla: 'Saj bo šlo'", nam je zaupal zgovorni Boštjan in dodal, da bi s takšno plesalko plesal vsak dan, pa ne samo zato, ker je prijetna na pogled, temveč predvsem zaradi njene pozitivne osebnosti.

Čeprav ni še nikoli prej plesal - četvorka, ki jo je plesal še v srednji šoli, zanj pač ne šteje - ni soplesalki nikoli stopil na prste - pa tudi ona njemu ne, se je pošalil.

T. V.

Zvezde plešejo - Špela in Andrej
Zvezde plešejo - Boštjan in Nina