Lento je Nermini predala Tina Gaber, lanskoletna mis Hawaiian Tropic. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Lento je Nermini predala Tina Gaber, lanskoletna mis Hawaiian Tropic. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Pisan šopek letošnjih finalistk. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Nermina Sijamhodžić
Postavna svetlolaska se je okitila s kar nekaj lentami. Foto: Queen/Bor Dobrin
Nerminina izjava po zmagi

Lansko leto smo novici dali naslov Bela havajska noč nad vodno gladino in enakega bi ji lahko spet dali tudi letos. Prireditev je namreč potekala leto dni pozneje tako rekoč ob istem času, na istem kraju, povezovala jo je ista voditeljica, brv je stala na istem mestu čez vodno gladino, z ograj so tudi tokrat viseli transparenti z imeni tekmovalk, spet so nas slepile bele obleke in gledali smo iste obraze.

Toda ... finalistke niso bile iste, Urša Čepin je tokrat pela, ne tekmovala, Martin Strel je sedel med občinstvom, ne v žiriji, belino oblek pa je nazadnje le razblinila mavrica, zato bo tudi letošni izbor dobil lastno novico. Pa začnimo. Ampak začnimo na koncu. Strokovna žirija, v kateri sta sedeli tudi nekdanji havajki Tatjana Tutan in Sabina Mali, je lento mis Hawaiian Tropic Slovenije za mis Hawaiian Tropic sveta 2009 podelila svetlolasi Nermini Sijamhodžić.

Nermina, kraljica Vitranca
Vprašanje: kaj imajo skupnega lenta za mis Hawaiian Tropic in lente fotogeničnosti, Atlantisa ter Nove na tem tekmovanju? Odgovor: prav vse si je nadela 21-letna Nermina Sijamhodžić. To je bil res njen večer, imela pa je tudi nadvse bučno podporo med občinstvom. Mi smo se sicer občasno počutili, kot da smo na smučarski tekmi, ne pa na lepotnem izboru. Z balkona nad prizoriščem so se namreč pogosto razlegali huronski kriki, prav skupina Nermininih podpornikov si je omislila celo tisto odurno glasno navijaško trobljo, ki jo običajno slišimo samo pod Vitrancem, razviti transparenti z imeni in celo slikami tekmovalk pa so bili v slogu tistih: "Dajmo Mitja Kunc, vsa Koroška je s tabo!"

Od bele do vse prej kot bele
Omenili smo že, da je bilo spet vse v znamenju oblek bele barve. No, vsaj na začetku, potem pa so kot strela z jasnega udarili zadnji izhod finalistk, Sanja Grohar in Urša Čepin. Izhod v večernih oblekah je postregel s celo paleto kričečih barv, Sanja se je odela v vranje črno, Urša pa v tigrasto rdeče. Sanjin nastop z dežnikom v rokah je sumljivo spominjal na tistega Rihanninega z Umbrello, Urškini predstavi, nabiti z erotičnim nabojem, pa bi zagotovo zavidala vsaka zvezdnica s srbske turbofolk televizije Pink.

Od Sinatre do Urše
Če je bila barvna paleta sprva enolična, pa tega nikakor ne moremo reči za glasbeni izbor. Naša ušesa so komaj sledila preskokom iz ene glasbene zvrsti v drugo. Krmariti smo morali med baladami Franka Sinatre, Tanjo Žagar, Sanjo, Uršo, trebušnimi plesalkami, divjim houseom, Tino Turner, Beach Boysi ... Kar naporno.

En velik kup prisklednikov
Slovenija je torej od tega četrtkovega večera naprej bogatejša za še eno misico, čas pa bo pokazal, ali bo mlada Domžalčanka iz sebe naredila slovensko medijsko zvezdo, kot je to uspelo številnim njenim predhodnicam z Nino Osenar na čelu, ali pa bo hitro utonila v pozabo. Nekaj trenutkov medijske slave je izkusila že takoj po razglasitvi, tudi v prihodnjih dneh jo čakajo številne obveznosti, povezane s tem lepotnim naslovom. Zmago bo lepotička verjetno proslavljala še dolgo v noč, ob njej pa se bodo veselo stiskali slovenski estradniki, ki upajo, da bodo tudi oni tako našli prostor v novici o Nerminini zmagi. Dekle, ne pusti se motiti, današnja noč je samo tvoja.
Tina Hacler

Nerminina izjava po zmagi