Affleck je bil lani že zelo blizu Ljubljane - v Benetkah je namreč predstavljal film Hollywoodland. Foto: EPA
Affleck je bil lani že zelo blizu Ljubljane - v Benetkah je namreč predstavljal film Hollywoodland. Foto: EPA
Naomi Campbell
Lanska Dinersova gostja: Naomi Campbell. Foto: RTV SLO/K. S.
Jennifer Garner in Ben Affleck
Strastni navijač bostonskih Red Soxov ostaja preprost fant. Na sliki z ženo Jennifer Garner. Foto: EPA
Hotel Ljubljana
V Hotelu Ljubljana, kjer naj bi Affleck prenočeval, nočejo povedati ničesar o podrobnostih.

Na današnji tradicionalni gala zabavi Diners Club Slovenija (Kako gala? Tako, da naj nanjo niti predstavniki sedme sile ne bi imeli vstopa, le imetniki ekskluzivne črne plačilne kartice) bo namreč gost večera sam Ben Affleck.

Rdeča preproga na "gospodarcu"
Večerna slovesnost na Gospodarskem razstavišču bo poskušala postreči z vsem glamurjem, ki ga je Affleck vajen - rdečo preprogo, elitno družbo (vprašanje sicer, kako počaščen bo ameriški igralec v družbi slovenske estrade, a vseeno) in bojda z vrhunskim programom. Prireditev bo vodila igralka Pia Zemljič, ki te dni svoje čare razkazuje v filmu Petelinji zajtrk.

Med gosti bosta tudi prva moža Slovenije oz. prestolnice - novoizvoljeni predsednik države Danilo Türk in ljubljanski župan Zoran Janković. "Zokija" bo tudi doletela čast nagovoriti oskarjevca, ki naj za slovenske novinarje ne bi dal niti enega intervjuja - tako so nam vsaj zatrdili predstavniki ProPiara, kjer skrbijo, da bo vse potekalo gladko (kar v praksi očitno pomeni, da ne bi po naključju katera preveč navdušena slovenska novinarka planila po nekdaj najbolj seksi moškemu revije People?).

Lani zvezda Naomi
Gostje na zabavi ne bodo imeli težav s pristopanjem do zvezdnika z A-liste: lahko bodo licitirali osebne filmske predmete Bena Afflecka, in sicer podpisan plakat, podpisan izvod scenarija in posebno izdajo filma Good Will Hunting na DVD-ju.

Naj spomnimo - lani sta bili visoki gostji Dinersove zabave supermanekenka Naomi Campbell in ameriška zvezdnica B-kategorije Tara Reid, predlani pa sta bila slavnostna gostja ameriška igralka Andie MacDowell in brazilski pisatelj Paulo Coelho.

Najprej oskar, potem kriza, zdaj spet uspehi
Affleck je zaslovel, ko je kot malo znani fant iz Bostona s svojim dobrim prijateljem, danes prav tako megazvezdnikom Mattom Damonom, prejel oskarja za scenarij za film Good Will Hunting. Gledali smo ga še v številnih drugih filmih - nekaterih bolj, drugih manj uspešnih (Armageddon, Zaljubljeni Shakespeare, Pearl Harbor, Smokin' Aces ...).

Čeprav se zvezdnik lahko pohvali z 18 filmskimi nagradami in s 36 nominacijami, pa je njegova kariera zašla v nekakšno temno luknjo, ko je začel romantično zvezo z Jennifer Lopez. Takrat je nastopil v njenem videu in posnel enega najslabših filmov - Gigli. A zlati časi so se, kot kaže, vrnili: danes 35-letnik žanje slavo s svojim režiserskim prvencem Gone Baby, Gone, lani je v Benetkah dobil leva za najboljšega igralca (Hollywoodland) in je srečno poročen z igralko igralko Jennifer Garner, s katero imata hčerko Violet. Garnerjeva in malčica naj Afflecka v Ljubljano ne bi spremljali, je za MMC povedala Mojca Šteiner s ProPiarja.

Ampak ne veselite se prezgodaj, da boste morda lahko uzrli postavnega Bena med pitjem kuhanega vina na prazničnih stojnicah ali pa zrenjem v z lučkami obdano Ljubljanico. Igralec bo namreč že jutri zjutraj zapustil Slovenijo.

"Top secret"
Affleck, ki bo med obiskom v Ljubljani prebival v Hotelu Ljubljana (nekdanji hotel Domina), se bo slovesne prireditve Dinersa udeležil ob 20. uri, ko se bo v družbi izbranih zadržal uro in pol, kot mu to velevajo pogodbene obveznosti. Ko smo poklicali v Hotel Ljubljana, da bi preverili, ali ima visoki gost kakšne posebne zvezdniške muhe in zahteve, so bili izredno nezgovorni in so nas po hitrem postopku odpravili, češ da o obisku ne smejo govoriti.

Zanimivo, nihče noče povedati ničesar, novinarji ne dobijo intervjuja in se elitne zabave ne smejo udeležiti, vseeno pa veselo pošiljajo promocijski material z napovedmi kot "dogodek leta" in "za takojšnjo objavo". Daj-dam očitno ni Dinersov moto.

K. S.