Sebastian ima v Mariboru tudi svojo plesno šolo. Foto: Alan Kavčič
Sebastian ima v Mariboru tudi svojo plesno šolo. Foto: Alan Kavčič
Sebastian in Anamarija Mitič
Lani sta z Anamarijo Mitič zabavala TV-gledalce v oddaji Zvezde pojejo. Foto: MMC RTV SLO

"Štajerski slavček", ki je imel ta vzdevek še pred pojavom Damjana Murka, se še ne misli posloviti od medijskega sveta, saj ga petje in ples še vedno zabavata in razveseljujeta. Od prve pesmi Hočem to nazaj pa do zadnje z naslovom Polnoč ostaja zvest lahkotnemu popu z veliko plesa. "Svojega sloga ne mislim spreminjati, ker sem to jaz, takšno glasbo najbolj čutim," je dejal kot vedno dobro razpoložen in gostobeseden pevec in plesalec v pogovoru za MMC.

Sebastian, ki so ga v preteklosti mučile glasilke in poškodovano koleno, je moral dvakrat na operacijo, zdaj pa je spet v odlični formi - in dobrega zdravja. "Težave so se dolgo nabirale, nato pa naenkrat 'butnile' ven, a zdaj sta oba najpomembnejša dela, tako noge kot glava, spet super," je dejal poskočni Mariborčan.

Videospot, ki ne bo za vsake oči
Več radijskih postaj bo točno ob polnoči s petka na soboto hkrati predvajalo njegov novi singel z naslovom Polnoč, ki bo kmalu doživel tudi videospot v dveh različicah, cenzurirani in necenzurirani. "Osnovan bo na plesu in bo zelo vroč, zato bo predvajan le v nočnih urah." In zakaj pripravlja tak sočasen "napad" na radie? "Vsak dan slišimo 'milijon' novih pesmi, zato sem s svojo ekipo opravil pravi 'brainstorming', da bi dobili kakšno zanimivo idejo, s katero bi opozorili na novo pesem. In iz naslova pesmi je nato nastala zanimiva ideja."

Znova želi nastopiti na Emi
Pesem Polnoč je sicer le "uvod" Sebastianove vrnitve na odre. "Proti koncu leta prihaja še bolj umirjena pesem Ti, nato pa merim na nastop na Emi," pravi pevec, ki je prepričan, da se slovenski izvajalci ne morejo izogniti svetovnim glasbenim smernicam. "Sam plujem po 'popdancerskih' vodah. Od tujih zvezdnikov mi je všeč zvok Rihanne, Pussycat Dolls, Lady GaGa ..."

Sebastian mora ves čas odgovarjati na vprašanje, kdo njegovo glasbo sploh posluša. "Trdim, da so moje pesmi za vse, ki uživajo v glasbi, nikakor ne le za najstnice. Večkrat sem nastopal tudi na študentskih zabavah, in čeprav so bili najprej vsi zadržani, ob koncu ni bilo več človeka, ki bi sedel in bil pri miru. Morda kdo res spije kakšen kozarček preveč, a ob mojem nastopu se vsi sprostijo in prepustijo," navdušeno pripoveduje Sebastian, ki je sicer tudi televizijski voditelj na eni izmed komercialnih televizij.

Zameril se mu je Lado Leskovar
In kateri gostje so ga najbolj navdušili? "Večinoma imam z znanimi Slovenci kot pogovornimi gosti same pozitivne izkušnje. Zelo simpatični so bili Alya, Rebeka Dremelj, Sabina Remar, Tof, slabe izkušnje pa sem imel le z Ladom Leskovarjem. Želeli smo ga povabiti kot gosta presenečenja za Ireno Polanec, a je bil zelo osoren in popolnoma nedosegljiv."

In še tipično vprašanje: kakšno poletje je za njim? "Lani sem obiskal Pariz in Barcelono, letošnja sezona pa je bila zame 'ubijalska', zato sem le nekajkrat skočil na hrvaško obalo. Me pa v kratkem čaka pot v London, oktobra pa v družbi prijateljev in prijateljic potujem v Brazilijo."

Nastop Sebastiana na Slovenski popevki leta 2006 s skladbo Kriv sem.