Darja, ki navdih za glasbeno ustvarjanje najde povsod (v naravi, ljudeh, dogodkih ...), si želi peti pesmi, ki ji ležijo. Foto: MMC RTV SLO
Darja, ki navdih za glasbeno ustvarjanje najde povsod (v naravi, ljudeh, dogodkih ...), si želi peti pesmi, ki ji ležijo. Foto: MMC RTV SLO

lepo zmagati, a dveh nagrad res nisem pričakovala."

Simpatična pevka, zmagovalka 48. festivala Slovenske popevke po izboru žirije, prejela pa je tudi nagrado žirije za najboljšo izvedbo pesmi, je v MMC-jevi klepetalnici delila sveže občutke po zmagoslavju na nedeljski popevki.

Medtem ko je ena izmed uporabnic pohvalila Darjin videz na festivalu - obleko rožnate barve je oblikovala Svetlana Visintin, ki tudi običajno poskrbi za Darjin videz na koncertih -, je več uporabnikov zanimalo, kaj Darja meni o "sporu" glede pravila o določenem odstotku slovenske glasbe, ki ga morajo slovenske radijske postaje predvajati. Kodrolasa pevka, ki se svojim kodrom ne namerava odreči, je o kvotah na radijskih postajah odgovorila: "Hvala, vsekakor sem zato, da se vrti čim več slovenske glasbe, le želim si, da v to ne bi bilo treba urednikov siliti z zakoni, ampak da bi to počeli samoiniciativno."

Darjini naj slovenski in tuji glasbeniki
Temnolasa Štajerka, ki med peterico najboljših slovenskih ustvarjalcev uvršča Nušo Derendo, Alenko Godec, Siddharto, Aniko Horvat, Jureta Ivanušiča (in še mnoge druge), med tujimi glasbeniki najbolj ceni Whitney Houston, dirigenta Leonarda Bernsteina, Freddyja Mercuryja ...

Enemu izmed uporabnikov je ena najljubših Darjinih skladb Prisluhni mi, s katero je na Evroviziji v Dublinu leta 1995 osvojila sedmo mesto, pevka pa je svojo pesem ocenila tako: "Ja, Prisluhni mi je res dobra skladba, mislim, da so jo velikokrat tudi v tujini prirejali, vedno je dobila dobre ocene in sem tega zelo vesela." Švajgerjeva je Slovenijo na evrovizijskem odru zastopala že dvakrat. Ali lahko pevko v prihodnje pričakujemo na Emi: "Nikoli ne reci nikoli, a trenutno mislim, da ne."

Pevka je v klepetalnici odkrila, da pripravlja novo zgoščenko s Simfoničnim orkestrom in Big Bandom RTV SLO. Kateri slovenski skladatelji in tekstopisci sodelujejo pri ustvarjanju novega albuma, si preberite tukaj .

"Skrivanje" pred rumenimi mediji
Švajgerjeva je ena izmed zvezdnic, o kateri redkokdaj beremo v rumenem časopisju. Kako se Darji uspe skrivati pred rumenimi mediji? "Rada se pojavim v medijih, ko pripravljam kaj glasbenega ali se mi zdi, da bi imela kaj povedati, sicer raje ostajam bolj skrita, za zdaj mi gre to dobro od rok."