Radovljičanka Daša Podržaj govori več tujih jezikov, v prostem času pa rada bere in igra odbojko. Foto: Queen
Radovljičanka Daša Podržaj govori več tujih jezikov, v prostem času pa rada bere in igra odbojko. Foto: Queen

Kot je znano, je gimnazijka Daša "havajski" naslov prevzela od Nermine Sijamhodžić, ki so ji ga na agenciji Queen (organizator tega lepotnega tekmovanja) zaradi kršenja pogodbe odvzeli. Nova mis Hawaiian Tropic Slovenije 2009 pravi, da bo poskušala naslov čim bolje iztržiti in pridno delati.

"Zelo sem bila presenečena, tega nisem pričakovala, saj sem mislila, da bom vse leto prva spremljevalka. Želela sem si sicer zmagati, a sem bila zadovoljna tudi z drugim mestom," je za MMC povedala Daša, ki smo jo ujeli v šolskih klopeh Gimnazije Jesenice. Pravi, da kljub veliko novim obveznostim šola ne trpi, bo pa morala maturo pisati v drugem roku, saj bo v času prvega zaposlena z drugimi rečmi - odpotovala bo namreč na svetovni izbor Miss Hawaiian Tropic, ki bo v Las Vegasu.

Mobilnik zvoni ves čas
Glede na to, da je naslov prevzela skoraj pol leta pred svetovnim izborom, bo časa za priprave dovolj. Daša se mora najprej navaditi medijske prepoznavnosti - njen mobilnik, kot smo opazili, zvoni ves čas - in še bolj izklesati svoje telo. Predvsem pa mora biti pripravljena prevzeti to veliko odgovornost, je še povedala, nato pa hitro sprejela naslednji telefonski klic v (dolgi) vrsti.

A. K.

V galeriji spodaj si oglejte nekaj fotografij, ki nam jih je poslala Daša: