Tanja in Matevž sta za finalni nastop izbrala dinamični čačača. Foto: RTV SLO
Tanja in Matevž sta za finalni nastop izbrala dinamični čačača. Foto: RTV SLO
Trije najvišje uvrščeni pari
Trije najvišje uvrščeni plesalci: Žana in Miha, Tanja in Matevž ter Tina in Uroš. Foto: RTV SLO/Stane Sršen
Matevž in Tanja
Favorita od začetka: Matevž in Tanja v akciji. Foto: RTV SLO/Stane Sršen

Mariu Galuniču je v okviru svoje oddaje Spet doma že tretjič uspelo izpeljati slovensko različico Dancing with the Stars, kjer zvezdniški plesni ljubitelji združijo moči s poklicnim soplesalcem oz. soplesalko v latinskoameriških plesih.

Letos so se nam predstavili naslednji pari: Tanja Žagar in Matevž Ogorelec, Rok Ferengja in Nadiya Bychkova, Sašo Krasnov in Violeta Tomič, Miha Vodičar in Žana, Davor Božic in Špela Kralj, Uroš Smolej in Tina Pšag, Gregor Cesar in Eva Moškon ter Tomaž Domicelj in Mateja Juvan.

Odločilna je bila tehnika
V nedeljskem superfinalu so ostali le še trije: Matevž in Tanja, ki sta se predstavila s čačačajem, Miha in Žana s tangom ter Uroš in Tina s quick stepom.

Najbolj sta prepričala Matevž in Tanja, ki so ju tako plesni strokovnjaki kot spletni forumaši označili za dinamičen par z dovršeno tehniko. Tudi sicer sta rdečelaska in temnolasec veljala za favorita, saj so jima sodniki do zadnjih dveh finalnih plesov kar trikrat dodelili najvišjo možno oceno, čisto desetko, a kljub temu je bil izid do zadnjega negotov.

Za dramatičnost finala so še posebej poskrbeli v uredništvu oddaje Spet doma. S tem, ko so skrili rezultate telefonskega glasovanja, so naredili finale še toliko bolj nepredvidljiv.

Zmaga favoritov
Tanja in Matevž sta tako kot že devetkrat do zdaj tudi včeraj stavila le na odlično izvedbo plesne koreografije. S svojim izjemnim nastopom, odlično izbiro glasbe in simpatično zgodbico sta tudi tokrat dokazala, da sta najboljša, saj so jima sodniki spet namenili čisto desetko, gledalci pa so s skoraj deset tisoč glasovi potrdili, da sta absolutna zmagovalca.

Tanja je gledalce in ocenjevalce prepričala, da glasba in ritem živita v njej - kot je že Vinko Šimek v eni izmed oddaj kot gost ocenil: "Ko Tanjo vidiš plesat, je to kot zgodba, ki bi jo lahko, če bi še živel, najlepše znal opisati Ernest Hemingway. Tanja je takšna kot nekoč najimenitnejše zvezde hollywoodskih filmov, Ginger Rogers in Judy Garland."