Napeti trenutki med tekmo. Foto: Reuters
Napeti trenutki med tekmo. Foto: Reuters

Življenje se je po vsej državi za dve uri ustavilo. Nato pa je prišla vest o tistem usodnem ameriškem zadetku in kar naenkrat je vse potihnilo, množice pa so se začele viti nazaj iz središč mest v vsakdanje življenje.

Sprehodili smo se med gostinskimi lokali ob Ljubljanici, kjer je množično navijala pisana druščina ljudi: od tistih najbolj zagretih in zvestih nogometnih navdušencev do priložnostnih opazovalcev, ki so se za nekaj trenutkov nalezli nogometne evforije; od najstarejših do najmlajših ...

Še bučneje je bilo na Gospodarskem razstavišču, kjer si je tekmo ogledalo tudi nekaj znanih obrazov, med njimi rokometaša Uroš Zorman in Vid Kavtičnik, hokejisti Olimpije in zasedba skupine Kingston, ki je po koncu tekme stopila na oder - kljub precejšnjemu osipu obiskovalcev.

Oglejte si nekaj utrinkov z ogleda tekme med Slovenijo in Anglijo, ki se je čisto v zadnjem trenutku izkazala za usodno za Slovence - zaradi izida tekme med Alžirijo in ZDA, ki je potekala vzporedno. Če le Landon Donovan ne bi dosegel tistega gola v zadnjih minutah, če le ....

A izposodimo si besede navijačice, ki smo jih ujeli v nekem lokalu: "Bravo, fantje, dobri ste bili!" Do naslednjega svetovnega prvenstva, ko bo Slovenija nedvomno (spet) pokazala zobe tekmecem!