Ste se tudi vi naučili evrovizijskega plesa? Foto: MMC RTV SLO
Ste se tudi vi naučili evrovizijskega plesa? Foto: MMC RTV SLO
Plesoča Ljubljana

Že ob prihodu na Tromostovje se je z različnih koncev slišala glasba. Medtem ko so pri tržnici predvsem starejše generacije plesale v dvojicah, so pri Prešercu vsi mimoidoči lahko uživali v plesnem šovu ene izmed plesnih šol. Omenjena dogodka sta dobro segrela ozračje pred vrhuncem današnjega s plesom prežetega dne.

Flash mob na Tromostovju
V sklopu evrovizijskega projekta Flash mob through Europe sta v Ljubljano prispela norveška koreografa Mattias Carlsson in Camilla Tellefsen, ki sta mimoidoče naučila enostavne koreografije.

Ples si bo ogledalo na milijone ljudi
Če ste sodelovali v plesnem flash mobu - dogodku, ko se skupina ljudi nenapovedano zbere na nekem kraju, izvede svoj ples in se nato tudi razide - si oglejte izbor zmagovalne popevke v Oslu 29. maja, ko bodo predvajali posnetke evrovizijskega plesa iz Ljubljane, Osla, Düsseldorfa, Vilne, Reykjavika, Barcelone in Londona.

Če se plesnih korakov niste naučili prek videov, ste v spektaklu lahko sodelovali, saj je evrovizijski ples enostaven in zabaven. Če se želite korakov natančneje naučiti, si poglejte videe tukaj.

Fotografije s plesom prežetega dne si lahko pogledate spodaj, v videih pa lahko ocenite, kako so se sodelujoči izkazali v evrovizijskem plesu.

Plesoča Ljubljana