Bi bila LaToya zadovoljna s svojo podobo čez 20 let? Foto: Iztok Novak
Bi bila LaToya zadovoljna s svojo podobo čez 20 let? Foto: Iztok Novak

V sprva sončnem vremenu se je na prireditvenem prostoru zbralo za španovrške razmere ogromno gledalcev. Toliko, da so morali organizatorji prestaviti začetek, kajti enosedežnica ni zmogla pravočasno prepeljati toliko ljudi.
Kot vsako leto se je prireditev začela s tekmovanjem otroških mask, zares pa je šlo po slavnostnem odprtju smuka. Po snežni strmini se je spustilo kar nekaj izvirnih mask. V kategoriji posameznih mask je zmagala La Toya čez 20 let, v parih je zmago odnesel Paul Hogan z masko krokodila Dundeeja, ki je v krokodila preoblekel kar psa dobermana. Med skupinskimi maskami je zmago nepričakovano dobila maska Top Shop v izvedbi Teater bara.

Svinjska glava skupini Top Shop
Med navzočimi je bilo po končani prireditvi kar nekaj žolčnih debat o izboru zmagovalca. Organizatorji bi morali po mnenju mnogih kriterije za ocenjevanje spremeniti. Predstava skupine Top Shop je bila po mnenju večine obiskovalcev dobra, a kriterij aktualnosti ni bil izpolnjen.

Za marsikoga moralni zmagovalci (ekipa, ki je prikazala aktualno temo o odnosih s sosednjo Hrvaško) so se morali zadovoljiti s tretjim mestom, na drugem pa so pristale čebelice.