Tomaž in Špela sta prepričljivo zmagala, saj sta po desetminutnem glasovanju prejela skoraj polovico vseh glasov, kar 17.398.. Foto: Žiga Culiberg
Tomaž in Špela sta prepričljivo zmagala, saj sta po desetminutnem glasovanju prejela skoraj polovico vseh glasov, kar 17.398.. Foto: Žiga Culiberg
Tomaž Mihelič in Špela Kralj

Vsak par se je v finalu predstavil dvakrat, saj so odplesal tako standardni kot latinskoameriški ples in tako se je končal že šesti priljubljeni plesni turnir. Na prejšnjem sta se plesni vrh zavihtela igralka Alenka Tetičkovič in Miha Vodičar.

Tomaža Miheliča bomo gostili v MMC-jevi spletni klepetalnici v sredo, 29. 12., ob 12.00. Vabljeni na klepet!

V finalu turnirja Zvezde plešejo smo lahko videli šest atraktivnih nastopov. Vsak finalni plesni par se je predstavil z dvema plesoma – enega so lahko ponovili iz prejšnjih nastopov, drugega pa so pripravili na novo.

Zvezde, ki plešejo, so požele ogromno zanimanja in simpatij, saj smo v samo desetih minutah prejeli rekordnih 37.000 glasov, od katerih sta jih skoraj polovico prejela zmagovalca turnirja Tomaž in Špela. Predstavila sta se z zmagovalnima plesnima točkama quickstepa in sambe, ki ju bosta za nagrado popeljali v topli Egipt. Drugo mesto sta osvojila Boštjan in Lea, ki sta se za vsako oddajo posebej potrudila pokazati ne samo plesno znanje, temveč v ples vgraditi tudi celo zgodbo. Tudi v finalu sta svojo plesno točko slowfoxa praznično obarvala. Tretje mesto je pripadlo Damirju in Evi, ki sta bila iz tedna v teden boljša, v finalu pa sta se predstavila z odličnim nastopom sambe.

V celotni sezoni plesnega turnirja Zvezde plešejo smo videli več kot trideset plesnih nastopov devetih plesnih parov, ki so znova dokazali, da je trening standardnih in latinsko-ameriških plesov trdo delo, ki zahteva veliko odrekanja, hkrati pa ponuja veliko užitkov in zadoščenja. Televizija Slovenija je pri turnirju sodelovala s Plesno zvezo Slovenije in PK Fredi.

V priloženem videoposnetku si lahko ogledate zmagovalni nastop Tomaža in Špele, spodaj pa si oglejte fotografske utrinke s finalnega turnirja.

Tomaž Mihelič in Špela Kralj