Po napornem delu so si dekleta privoščila sprostitev. Foto: Vesmin Kajtazovič
Po napornem delu so si dekleta privoščila sprostitev. Foto: Vesmin Kajtazovič
Mis Slovenije
In kandidatke, urejene od glave do pet. Foto: Vesmin Kajtazovič

Druščina deklet se je na pripravah zbrala v petek, ko so v Slovenj Gradec priletele z letalom. Tam se pod budnim očesom pripravljale na predhodne izbore top modela, talent showa in mis bikini ter na finalni izbor Mis Slovenije, ki bo potekal v nedeljo, 26. junija.

Širna Slovenija bo pesti za svojo favoritinjo lahko stiskala na velikem finalu izbora 26. junija. Neposredni prenos bo ob 20.00 na 1. programu Televizije Slovenija in prek MMC-ja.

V soboto jim je fotograf pripravil zahtevno slikanje na letalu, starem 76 let. Vsaka je v inovativnem poziranju pokazala skladnost telesa z ambientom. Večer pa je bil namenjen zabavi, ki jo je popestril še nastop pevke Alye. Dekleta so se prijetno družila in plesala ob njenem vrhunskem nastopu.

Spoznavale znamenitosti mesta
V nedeljsko jutro so se kandidatke prebudile s svežo energijo za učenje koreografije, pri kateri po besedah njihove mentorice, koreografinje Nine Rajbar, že uspešno napredujejo in se pripravljajo na izbore. Nedeljski večer je bil namenjen sproščanju.

Ponedeljkovo jutro pa se je začelo z ogledom mestnega jedra Slovenj Gradca. Obiskale so rojstno hišo skladatelja Huga Wolfa, ogledale so si tri starejše vodnjake, delo umetnika Tisnikarja, cerkev, konja, ki ga je mesto prejelo kot simbol častnih nosilcev naziva Glasnik miru. Prav tako so obiskale galerijo likovnih umetnosti, ki je priznana kot razstavni prostor za najpomembnejše mednarodne razstave. V Graščini Rotenturn pa jih je lepo sprejel župan Slovenj Gradca Matjaž Zanoškar. Skozi sproščen pogovor jim je dal življenjske napotke in jim zaželel srečo na finalnem izboru.

Dveurni prenos
Predizbori bodo potekali v četrtek v prelepem okolju Postojnske jame. Vse tri zmagovalke teh tekmovanj se bodo uvrstile neposredno v superfinale nedeljskega izbora. Voditelja izbora bosta Ula Furlan in stand-up komik Tin Vodopivec, zaplesala bo plesna skupina SheDivaz, zapeli pa bodo Neisha, Bilbi, Nina Pušlar, skupina Nude in Boris Novković.