Voditelja Tanja Bivic in Rok Kužel z ekipo oddaje Sobotno popoldne intenzivno zbirata goste in iščeta teme za prihajajoče oddaje. Foto: Rok Malek
Voditelja Tanja Bivic in Rok Kužel z ekipo oddaje Sobotno popoldne intenzivno zbirata goste in iščeta teme za prihajajoče oddaje. Foto: Rok Malek
Tanja Bivic in Andrej Plankar
Tanja in njen mož sta takole veslala na Braču, kjer sta bila na dopustu skupaj z Rokom. Foto: Rok Kužel osebni arhiv
Tanja Bivic in Rok Kužel
Takole je Rok noseči Tanji izmeril obseg trebuščka. Foto: Rok Malek
Rok Kužel
Rok je postal, tako kot Tanja, navdušen surfar. Foto: Rok Kužel osebni arhiv

Oddaja, ki bo na sporedu od 10. septembra, bo obogatena s številnimi novimi rubrikami, v katerih bodo dejavno sodelovali tudi gledalci, še naprej pa bo ponujala sveže in zanimive teme, zdravstvene in kuharske nasvete, predstavljala življenjske zgodbe in izkušnje ter nagrajevala zveste gledalce. Novost Sobotnega popoldneva je tudi, da se bo oddaja predvajala v novem terminu med 17.15 in 18.35 na 1. programu Televizije Slovenija.

Voditelja bosta 8. septembra gosta MMC-jeve spletne klepetalnice.

Med oddajo bodo na humanitarni liniji ZPMS-ja zbirali tudi sredstva za družine v stiski, v rubriki Zdravje pa bodo tudi to jesen delili zdravstvene nasvete.

Predstavitev novih rubrik v oddaji Sobotno popoldne

Kdo ima prav? je svetovalna rubrika, ki bo s pomočjo brezplačnega svetovanja družinske terapevtke in zakonske svetovalke Veronike Seles posameznikom in družinam pomagala do izboljšanja odnosov. Rubrika bo predstavila potek tovrstnih terapij, prikazala pa bo tudi, kakšne težave pestijo moderne družine.

Novinar Marjan Jerman bo znova reševal medsosedske spore in nesporazume v rubriki Jermanovo oko.

Kuharski mojster Damjan Babič bo od septembra naprej v vsaki oddaji gostil zgovorno in spretno kuharsko trojko, ki ga bo izzvala. V kuharskem preizkusu Trije na Damjana se bo trojica s pomočjo izvirnega recepta in nekaj kuharskih spretnosti pomerila z Damjanom ter skušala prepričati komisijo in gledalce.

V rubriki Prenova doma bodo osrečili nekaj gledalcev. Z nekaj enostavnimi koraki in z malo denarja bodo prenavljali domove. V prvih oddajah bodo z vsestransko notranjo oblikovalko Marjetko Pajk v nekaj korakih spremenili poletno teraso v jesenski užitkarski kotiček, pusto jedilnico pa prelevili v prostor gurmanskih doživetij. Marjetkina desna in leva roka pri vseh opravilih bo radovedna novinarka Mateja Česen. Gledalke in gledalce ustvarjalci oddaje vabijo, da se jim s svojimi predlogi in idejami oglasijo po navadni ali elektronski pošti.

Prijave za sodelovanje v rubrikah Prenova doma, Trije na Damjana, Jermanovo oko in Kdo ima prav? zbiramo vse leto. Svojo prijavo nam lahko pošljete po elektronski pošti na sobotnopopoldne@rtvslo.si ali po navadni pošti na naslov: Oddaja Sobotno popoldne, Kolodvorska 2, 1550 Ljubljana (s pripisom za posamezno rubriko).

Spodaj si lahko preberete, kaj sta voditelja Tanja in Rok počela na dopustu in kako se pripravljata na sobotne popoldneve. Ogledate pa si lahko tudi video, v katerem vas kuhar Damjan nagovarja k izzivu.

Katera izmed novih rubrik vama je najbolj všeč?
TANJA: Uf, to je pa težko vprašanje …
ROK: Jaz se recimo veselim rubrike Trije na Damjana, saj bo njegove jedi in jedi tekmovalcev ocenjevala komisija, ki bo sestavljena iz treh članov, o njih pa bomo marsikaj zanimivega izvedeli.
TANJA: Ja, upam, da bomo izvedeli kakšno pravo kuharsko skrivnost. Jaz pa se zelo veselim rubrike Kdo ima prav?, saj bomo v živo videli, kako potekajo družinske in zakonske terapije in, upam, zrušili kakšen tabu.

Kako se pripravljata na nove oddaje?
ROK: Pred približno tednom dni smo posneli poskusno oddajo, t. i. pilota, saj se je poleg vsebine nekoliko spremenila tudi naša zunanja podoba.
TANJA: Imamo nekoliko prenovljeno scenografijo, pa barve so malo drugačne in menimo, da je vse skupaj prijazneje do oči.
ROK: Trenutno pa imamo za prvo oddajo že potrjene goste.
TANJA: In že za prihodnje oddaje že zelo intenzivno zbiramo goste, iščemo teme.

Kaj sta počela med poletjem?
ROK: Moje letošnje poletje je bilo letos deskarsko obarvano, za kar so v prvi vrsti "krive" moje sodelavke v uredništvu. Že pred poletjem so mi namreč za rojstni dan plačale začetni tečaj deskanja na hrvaškem otoku Braču, kjer sem bil s Tanjo in z njenim možem Andrejem.
TANJA: Imeli smo se krasno in Rok je zelo talentiran bodoči deskar. In to zelo dobro vem, ker letos nisem divjala po valovih, ampak sem dokumentirala Andrejeve in Rokove podvige.
ROK: Jaz sem pa opazoval, kako Tanja "vzhaja".
TANJA: Jaz sem vajo fotoreporterke in snemalke ponovila še na Kanarskih otokih, menda zelo uspešno. Rok pa brez deskanja ne more več in se je po našem dopustu še enkrat vrnil na Bol.