Mario Galunič nam bo v oddaji Spet doma znova krajšal nedeljske večere. Foto: MMC RTV SLO
Mario Galunič nam bo v oddaji Spet doma znova krajšal nedeljske večere. Foto: MMC RTV SLO
Nova zvezda si ti! - zmagovalka Urška

Nove TV-zvezde, tekmovanje pevskih zborov, glasbeni premori, vmes pa klepetanje z gosti. Da, Mario Galunič je ugotovil: "Je treba delat'!" Po enoletnem premoru se nedeljska družinska oddaja Spet doma vrača na prvi program Televizije Slovenije. Gostitelj bo vsako nedeljo, ne gre drugače, Mario Galunič, ki je nespremembo imena utemeljil z besedami: "Bolje dobra oddaja in star naslov kot pa obratno."

Čistokrvna Primorka in priseljeni Primorec
Mario je tokrat v goste povabil Jana Plestenjaka, ki je razkril, kaj je v zadnjem letu dni, ko si je vzel čas za odmik od medijskega sveta, delal in ustvarjal. Jan je tudi zapel, družbo so mu delali njegova skupina in simfoniki.

Nežnejši spol je v studiu zastopala Lorella Flego, modna poznavalka in voditeljica. "Natanko deset let mineva, odkar sta se spoznala in skupaj prehodila kar nekaj medijske poti, zakaj ne bi bila skupaj še na ta večer," so zapisali na spletni strani oddaje o odnosu Mario-Lorella.

To pa nista bila edina gosta, saj je vsak izmed njiju povabil na klepet še enega znanega Slovenca, ki ga sicer osebno ne pozna, bi pa rad kaj več izvedel o njem. Vabili k Mariu sta tako dobila Primorec na začasnem delu na Gorenjskem, odbojkar Jasmin Čuturić, in hitra Slovenka, dirkačica Nina Jerančič.

Iskanje TV-zvezd in najbolj ubranega zbora
Mario si je zamislil tudi dve tekmovanji. Prvo nosi naslov Nova zvezda si ti!. Na njem bodo iskali novi rod TV-voditeljev. Za naklonjenost gledalcev pa se bosta v vsaki oddaji pomerila tudi dva zbora. Led v rubriki Med dvema zboroma so prebili pevci iz Celja in Šoštanja.

Poleg Jana so za glasbo poskrbeli še vroči zmagovalci Eme, zasedba Quartissimo, ki so zaigrali zmagovalno skladbo Love Symphony.

A. P./T. H.

V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate, kako je videti oddaja, kadar je ne spremljaš z udobnega naslanjača ali s tribune, ampak z zornega kota režiserjev, kamermanov, mojstrov zvoka, luči in vseh drugih, ki prispevajo svoj delež k njenemu ustvarjanju.

Nova zvezda si ti! - zmagovalka Urška