Obdržati ravnotežje na koleščkih sprva ni prav preprosto ... Foto: MMC RTV SLO
Obdržati ravnotežje na koleščkih sprva ni prav preprosto ... Foto: MMC RTV SLO
Center Evropa ne počiva

Dan brez avtomobila, ki predstavlja vrhunec tokratnega evropskega tedna mobilnosti, je prestolnico odel v povsem drugačne barve. V strogem središču mesta, ki je običajno natrpan z motornimi vozili, smrdljivimi izpušnimi plini in živčnim hupanjem voznikov, ki imajo vedno premalo časa, danes vlada eno samo veliko veselje, saj se dogaja res veliko stvari.

Poleg stojnic, na katerih redarstvo, reševalci, policisti in še kdo na sproščen način izobražujejo mlade (in nekoliko starejše), so "glavni v mestu" tokrat mladi kolesarji, ki - z obveznimi čeladami na glavi, seveda - preizkušajo svoje spretnosti na poligonu, drugi pa so za en dan odprli vrata "male šole" rolanja.

Na bližnji ploščadi sta ravnotežje na kolesu čim dlje skušala obdržati fanta v t. i. trial kolesarstvu, mimoidoči pa so si lahko ogledali tudi različno kolesarsko opremo, razstavo predelanih in sejem rabljenih koles.

V videoposnetku si oglejte pogovor z Matjažem Štefančičem, predstavnikom Centra Evropa, ki je Ljubljani predstavil t. i. trial kolesarstvo.

Odmevala bo glasba
Dan brez avtomobila bo obarvan tudi glasbeno, saj se bo ob 17.00 začel brezplačni koncert Rock za prihodnje generacije, na katerem bodo nastopili Damjana Golavšek, Manca Dremel, Smokin Blue, GlosaArt, Samo Budna in band, Zlatko, Pavle Kavec & Oko, Lado Leskovar, Juliette Justin, Jadranka Juras, JJ Jam band, Orlek, Billysi, Ave, Terrafolk in Anja Bukovec.

Center Evropa ne počiva