Čez mesec dni bo jasno, kateri od 16 deklet bo uspelo prepričati strokovno komisijo. Foto: MMC RTV SLO
Čez mesec dni bo jasno, kateri od 16 deklet bo uspelo prepričati strokovno komisijo. Foto: MMC RTV SLO

Mlade lepotičke, ki jih je izbrala osemčlanska strokovna komisija, so se v hotelu v središču Ljubljane tako prvič pokazale medijem, čakajoč na veliki finale, ki bo čez en mesec. Vsaka finalistka je izžrebala tudi rdečo kroglico, v kateri se je skrivalo ime modne oblikovalke, ki ji bo sešila večerno obleko za končni lepotni obračun.

Dekletom je prišla zaželet srečo tudi aktualna mis Universe Mirela Korač, ki je sicer potožila, da se zaradi obveznosti ni mogla udeležiti današnje velike čistilne akcije Očistimo Slovenijo, vendar se je pohvalila, da je zato zdaj prišla v oblekici, narejeni iz ekoloških odpadkov. Lepotičke si je iz ozadja z zanimanjem ogledoval tudi maneken Tomi Zoroja, ki mu je nosilka lepotnega naslova Miss Universe nekoč že ukradla srce - bil je namreč spremljevalec mične Iris Mulej, ki je naslov osvojila leta 2002.

Katero dekle se bo na prestolu lepotic torej pridružilo Minki Alagič (2001), Iris Mulej (2002), Poloni Baš (2003), Sabini Remar (2004), Dalili Dragojević (2005), Nataši Pinoza (2006), Tjaši Kokalj (2007), Anamariji Avbelj (2008) in Mireli Korač (2009), bo znano 14. maja, finalistke pa lahko do takrat občudujete tudi v naši fotogaleriji.