Mirela Korač si je pridobila največ simpatij strokovne žirije. Foto: MMC RTV SLO
Mirela Korač si je pridobila največ simpatij strokovne žirije. Foto: MMC RTV SLO
Vse zmagovalke
Izbrani cvet lepote na enem mestu - prva spremljevalka Aida Muratovič, zmagovalka Mirela Korač in druga spremljevalka Rebeka Pevec. Foto: MMC RTV SLO
Bo nova misica pevka ali igralka?

Zmaga se je za las izmaknila Aidi Muratović iz Maribora, ki je postala prva spremljevalka, medtem ko je lento druge spremljevalke prejela Rebeka Pevec iz Slovenskih Konjic. Fotografi so izbrali mis fotogeničnosti - to je postala svetlolasa Katarina Benček. Izbrali so tudi kreacijo, ki jo bo na svetovnem izbiru nosila Mirela - to bo obleka, ki jo je sešila Barbara Plavec Brodnjak.

Na slovenskem izboru za mis Universe 2009, ki so ga izmenjaje povezovale znane slovenske igralke (Nina Ivanič, Maja Martina Merljak, Aleksandra Balmazovič ...), so zapeli Jan Plestenjak, Neisha in Pika Božič, ki je nastopila prvič po nekajletnem premoru, zapela pa je pesem z naslovom Eno, ki velja za uradno pesem letošnjega izbora. Zvezda večera je zagotovo zmagovalka, ki bo poleg krone, lente in medijske pozornosti prejela tudi potovanje v New York, kjer bo tri mesece hodila na ugledno šolo New York Film Academy s plačanim bivanjem in 1.000 dolarjev mesečne žepnine. Po izteku mandata si bo odpočila na razkošnih počitnicah v Grčiji, v trajno last pa ji bo ostal osebni avtomobil.

16 finalistk, ki se je med 126 dekleti prebilo v finale, je ocenjevala žirija v postavi dr. Jurija Žureja, Barbare Beč, plavalca Petra Mankoča, Valentina Hajdinjaka, Klementine Ihanec, dr. Janija Naginca ter mis Universe 2007 Tjaše Kokalj, ki je predsedovala žiriji. Za letošnjo koreografijo je poskrbel priznani plesni strokovnjak Miha Krušič, ki je pri samem projektu sodeloval že lani, nad manekenskimi koraki pa je bdela Nataša Pinoza, sicer mis Universe 2006.

Tekmovanje "najlepše v vesolju" sodi med lepotna tekmovanja z najdaljšo tradicijo in je tudi med najbolj cenjenemi lepotnimi izbori na svetu. Lastnika licence sta ameriški mogotec Donald Trump, ki je poročen s Slovenko Melanio Knauss, in televizijska hiša NBC.

Finalni izbor mis Universe, ki velja za oskarji med najbolj gledanimi dogodki na svetu, bo 23. avgusta na Bahamih.

Naslov mis Universe so v preteklosti osvojile Minka Alagič, Iris Mulej, Polona Baš, Sabina Remar, Dalila Dragojevič, Nataša Pinoza, Tjaša Kokalj in Anamarija Avbelj.

Razglasitev zmagovalke in videointervju z njo si oglejte spodaj (kmalu).
A. P./D. S./Jure Rejec

Bo nova misica pevka ali igralka?