Vseh 16 kandidatk se je z veseljem postavilo pred pred fotografski objektiv. Foto: MMC RTV SLO
Vseh 16 kandidatk se je z veseljem postavilo pred pred fotografski objektiv. Foto: MMC RTV SLO
Dekleta so pozirala tudi pred jeklenim lepotcem, ki ga bo v dar dobila zmagovalka. Foto: MMC RTV SLO

Na izbor se je prijavilo 126 deklet, strokovna žirija, ki so jo sestavljali fotografa Franci Virant in Dejan Mikolič, plesna učiteljica Sonja Savnik, frizer Edo Vukelič, vizažistka Anja Vodopivec in direktor Dela Revij Matej Raščan, pa je na koncu izbrala 16 deklet, ki se bodo 9. maja potegovala za naslov mis Universe Slovenije 2009.

Na predstavitvi so se predstavile prav vse finalistke, ki so ob tej priložnosti izžrebale tudi modne kreatorke oziroma kreatorje, ki jih bodo oblekli v večerne obleke za finalni večer.

Finalistke za mis Universe Slovenije 2009

1. Katarina Benček
2. Mirela Korač
3. Suzana Zekovič
4. Sara Kuduzović
5. Tanja Derajič
6. Jerneja Kaplan
7. Živa Rupnik
8. Nika Matoh
9. Anja Urh
10. Rebeka Pevec
11. Stefanija Bojič
12. Barbara Rapnik
13. Aida Muratović
14. Monika Ćosić
15. Barbara Černelič
16. Tanja Dimič

Letošnja zmagovalka bo odpotovala na prestižno šolo New York Film Academy, s plačanim bivanjem in 1.000 dolarjev mesečne žepnine. Po izteku mandata si bo odpočila na razkošnih počitnicah v Grčiji, v trajno last pa ji bo ostal osebni avtomobil.

Finalni izbor mis Universe, ki velja za oskarji najbolj gledan dogodek na svetu, bo potekal 23. avgusta na Bahamih.

Anamarijo Avbelj, aktualno mis Universe, ki bo kmalu predala svojo krono, smo povabili pred našo kamero in jo povprašali o letu, ki je za njo, načrtih za prihodnost, dobrodelnosti in možnostih, da se prijavi še na kakšen lepotni izbor.

Celotni intervju z Anamarijo in fotografije letošnjih finalistk po vrstnem redu, kot so se predstavile, si oglejte spodaj.

J. R.