Anamarija je z lento skočila tudi v bazen. Foto: Osebni arhiv
Anamarija je z lento skočila tudi v bazen. Foto: Osebni arhiv
Anamarija Avbelj
Mis Universe 2008 Anamarija Avbelj ne razmišlja o tem, da bi napisala knjigo, kot je to storila njena predhodnica Tjaša Kokalj. Foto: Veso-art

Dekleta so v ponedeljek resno začele priprave na sobotni večer. Za njimi so prvi plesni in manekenski koraki, ki jih morajo do prvega sprehoda pod odrskimi žarometi še izpiliti. Kot je povedala Avbljeva, pa o zmagovalki ne odločajo samo hodi v času šova. "Zavedati se morajo, da jih žirija opazuje ves čas, tudi takrat, ko se tega ne zavedajo," opozarja lastnica lente najlepše v vesolju.

Bogate nagrade za zmagovalko
Letošnjo zmagovalko čaka poleg letalske karte za Bahame vrsta nagrad. "Dekleta se ne prijavljajo na izbor samo zaradi bogatih nagrad, ampak so njihovi motivi različni," meni 21-letna študentka iz Lukovice pri Domžalah in dodaja, da je sama dobila več, kot je pričakovala. Med drugim tudi osebni avtomobil, s katerim je do zdaj prevozila natančno 22.000 kilometrov: "Z njim se vozim na predavanja v Celje, vmes še kdaj skočim na morje in tako se kilometrina nabira," razlaga Avbljeva.

Življenje po predaji lente
Po končanem poslanstvu se zgovorna plavolaska ne namerava umakniti iz medijev. "Ne bom se pa rinila v ospredje, raje bom čakala, da me drugi pokličejo," zatrjuje Anamarija. Hkrati napoveduje, da se bo raje posvetila študiju na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije v Celju in manekenstvu.

Sicer pa tisto, ki bo čez nekaj dni povzpela na zmagovalni prestol, po izteku mandata čaka še trimesečno izobraževanje na priznani šoli New York Film Academy, ki je tudi del letošnje nagrade. Lastniki licence ji bodo plačali stroške prebivanja v New Yorku in tudi poskrbeli za mesečno žepnino 747 evrov.

Ko se zaprejo ena vrata, se odprejo druga
Anamarijo pred sobotnim večerom prevzemajo mešani občutki. "Eno poglavje imam za sabo, odpira se novo," se veseli bodoča absolventka. Po drugi strani pa bo pogrešala stike z ljudmi, ki jih je srečevala vsak dan, ko je hodila v čevljih najlepše v vesolju.

Klavdija Kopina