V Hri-baru bodo priredili prvo v nizu avdicij za 'prvi glas' vlade. Foto: Spletna stran oddaje
V Hri-baru bodo priredili prvo v nizu avdicij za 'prvi glas' vlade. Foto: Spletna stran oddaje

V napovedniku za sobotno oddajo Hri-bar piše: V zloglasni Botrov bar pride odvetnica Nina Zidar Klemenčič, specialistka za medije. Udarila se bosta Zalar in Brezigarjeva. Vlada pripravlja avdicijo za zabavno popestritev svojih sej. Erjavec je najel strokovnjaka za promocijo in krizni marketing. Grims bo gostil novega somišljenika. Sagadin nam bo razložil, zakaj se potaplja Olimpija. Prvič se bo predstavil Artur Štern. Zapela bo (še ena) Nina.

Za boljšo podobo vlade v javnosti
MMC je raziskal ozadje "zabavne popestritve vladnih sej". Izvedeli smo, da bodo v Hri-baru priredili prvo v nizu avdicij za "prvi glas vlade", na katerih iščejo kandidata, ki bi lahko s svojim glasbeno-piarovskim pristopom izboljšal podobo vlade v javnosti. Nekoga, ki bo po besedah predsednika žirije Lahovnika "iz vsakega sporočila za javnost napravil hit".

"Namesto suhoparnih vladnih tiskovnih konferenc bomo prirejali koncerte in izdajali single. Na spletni strani vlade bodo ljudje lahko brezplačno downloadali mp3-je," še napoveduje.

Glasovanje za prvi glas vlade - prvi kandidat za "prvo grlo", ki ga bo ocenjevala strokovna žirija (poleg Lahovnika jo sestavljajo Gaspari, Svetlik in Lukšič), bo nihče drug kot štajerska legenda Zoran Predin - bo potekalo tudi na spletni strani oddaje Hri-bar.