Jernej Tozon je odslej tudi uradno nova moč Čukov. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Jernej Tozon je odslej tudi uradno nova moč Čukov. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Jernejev glas da zvočni podobi novo dimenzijo: slišali smo pesem Greva gor v hribe in novo U-u-u. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Jernej Tozon za MMC + nova pesem

Na predstavitev so Čuki povabili svoje prijatelje, sodelavce, družinske člane in sedmo silo, prav za vse pa so pripravili okrepčilen zajtrk.



Na avdiciji 280 kandidatov
Novega člana najuspešnejše skupine zadnjih 20. let v Sloveniji so Čuki izbrali precej nepričakovano. Kot je povedal Jože, so imeli v času iskanja nove moči zelo veliko avdicij, preiskusili so kar okoli 280 različnih fantov, Jerneja ni bilo med njimi. "Na koncu so nam ostali trije fantje, med katerimi smo z vsemi plusi in minusi že skoraj enega izbrali, takrat pa me je poklical Miha Tozon (zadnja leta je s Čuki snemal videospote) in mi rekel, da ima za nas pravega fanta, ki je povrhu še njegov brat. Čeprav sem hotel ravno naslednji dan povedati veselo novico enemu drugemu kandidatu, pa sem mu rekel v redu, ker si ravno ti, pa naj me pokliče." Jernej ga je čez deset minut res poklical in po nekaj minutnem pogovoru je bil Jože prepričan, da so našli pravega: "Izbrali smo ga po intuiciji, ne na avdiciji." Že naslednji dan sta se sešla in po prvem pogovoru je bilo obema jasno, da bo Jernej novi Čuk.

Nova pesem U-u-u
Na predstavitvi so Čuki zaigrali in zapeli dve skladbi, že znano Greva gov v hribe in pa povsem novo z zanimivim naslovom U-u-u. Z odra se je slišalo tudi veliko zahvalnih besed, tako sedmi sili, za korektno poročanje skozi vsa leta, kot tudi različnim osebam, ki niti Čukov vlečejo v ozadju, npr. Ivanu Hudniku, Goranu Lisici – Foxu, Tomažu Tozonu itd. Predstavitve so se udeležili tudi glasbeni poznavalec Dragan Bulič, novinar in humorist Tone Fornezzi - Tof, igralec Roman Končar in televizijski tandem iz oddaje Na zdravje, katere avtor je Jože Potrebuješ, Matjaž Romih in Jasna Kuljaj, ki je tako kot ostale dame iz rok Čukov prejela vrtnico.

Jernej pred našo kamero
Na sami predstavitvi je Jernej bolj malo povedal, zato pa se je razgovoril pred našo kamero. Vprašali smo ga o njegovih občutkih, ko je zvedel, da je novi član, o glasbenih izkušnjah, bivšem članu Čukov Marku Vozlju, novi skladbi U-u-u … Vas zanima, če je Jernej še samski? Vse to boste izvedeli na priloženem videoposnetku.

Jure Rejec

Jernej Tozon za MMC + nova pesem