Njuni začetki segajo v čas osnovne šole. Foto: RTV SLO
Njuni začetki segajo v čas osnovne šole. Foto: RTV SLO
Katarina Venturini in Andrej Škufca
Najboljša slovenska profesionalna plesalca. Foto: RTV SLO

Katarina je nežnejša polovica plesnega para Katarina Venturini - Andrej Škufca. Njuni začetki segajo v plesni klub Kazina, kjer sta oba začela trenirati še kot mlada šolarja. Takrat sta tudi prvič zmagala na državnem prvenstvu v latinsko-ameriških plesih in se začela dejavneje udeleževati mednarodnih tekmovanj.

Ves klepet si lahko preberete tukaj

Z Andrejem pleše že 16 let
Katarina je povedala, da si nikakor ne predstavlja, da bi plesala s katerim drugim plesalcem in da bi bilo verjetno njene plesne karire konec, če z Andrejem ne bi več plesala. Pred nastopi poskuša preusmeriti misli na druge stvari, predvsem na dihanje, v spomin si prikliče ključno besedo in ko pride na parket, je že vsega konec.

Njen povprečni delovni dan:
Katarinin dan je skoraj v celoti posvečen plesu. Ponavadi zgodaj vstaja, potem gre na balet. Sledi plesni trening. Nato si ukrade čas za odhod na tržnico po sveže sadje in zelenjavo in kosilo, ki je najpogosteje kar doma. Popoldan odgovarja na vprašanja po elektronski pošti, nato pa sledi še večerni skupinski trening.

O vprašanjih novinarjev:
Katarina je povedala, da imajo medijske osebnosti v rokah vse svoje niti in da če na katero vprašanje ne želi odgovoriti, pač ne odgovori.

Njun zadnji veliki uspeh je zagotovo zmaga na prestižnem plesnem tekmovanju profesionalnih parov v latinsko-ameriških plesih UK Championship, kjer sta januarja letos v konkurenci 226 parov za seboj pustila vso svetovno profesionalno elito.