Auer je priplesal v superfinale, nato pa 'partijo' brez boja predal. Foto: MMC RTV SLO
Auer je priplesal v superfinale, nato pa 'partijo' brez boja predal. Foto: MMC RTV SLO
Anja K. Tomažin, Violeta Tomič, Janja Vidmar
Moderne slovenske ženske - Janja, Violeta in Anja. Foto: MMC RTV SLO

Erika Žnidaršič bo ob pomoči pevske trojice in poštarja Jožka jutri okoli 21.15 razglasila najbolj prepričljivega, najbolj duhovitega, najbolj vztrajnega, skratka najboljšega udeleženca druge sezone Piramide, ki se bo postavil ob bok zmagovalcu prve sezone Marjanu Podobniku.

Zmagovalec bo takoj po koncu oddaje gost MMC-jeve spletne klepetalnice. Vabljeni!

Troboj Novak : Turinek : Dobranič
Sprva je kazalo, da bo superfinale povsem moško obarvan, a je Stojan Auer po volitvah zbolel, zato ga bo za govorniškim odrom zamenjala evroposlanka Ljudmila Novak. Ob njej bosta glasove od 19.55 naprej nabirala župnik iz Artič Janez Turinek in svetovni podprvak v debatiranju Filip Dobranič.

V uredništvu oddaje so naredili presek vseh politikov, pevcev, igralcev, športnikov, kulturnikov in mnogih drugih, ki so tokrat "gradili" Piramido, in izmed njih naredili "žlahten izbor". Za najbolj duhovitega udeleženca so tako določili humorista in igralca Kondija Pižorna, ki se je med svojim nastopom preoblekel celo v žensko - vse za to, da bi si priboril še glasove nasprotnega spola.

Likovičeva se ni pustila prepričati
Za najbolj borbena so izbrali političarko in nekdanjo ravnateljico Angelco Likovič in Filipa Dobraniča, "najbolj nori par" oziroma najboljši duet pa dvojec Janez Turinek - Jerica Mrzel. Razlaga? "Duhovnik in političarka liberalnih nazorov sta se prepirala na duhovit in svojevrsten način, Mrzelova je po oddaji Turinka v njegovi župniji tudi obiskala".

Naj stvari so tri, je pred leti prepeval Jan Plestenjak, Piramidni naj trio pa je postala emancipirana ženska trojka: voditeljica Anja Tomažin, pisateljica Janja Vidmar in igralka Violeta Tomič, trojica, ki se je povsem razvnela zlasti pri debati o pospravljanju.

Ko Ifigenija deli nauke ...
Po mnenju stilista Piramide Zorana Garevskega si je naziv najbolj elegantnega gosta prislužil vinar Miha Istenič, najbolj odštekano oddajo pa si je bilo mogoče ogledati na pustni torek, ko so se Tilen Artač, Klemen Slakonja in Renato Vindiš povsem vživeli v svoje "alter ege" Ifigenijo, Fredija Milerja in Mateja Lahovnika.

Pot na vrh Superpiramide bo vodila čez razpravo o petih temah, pevskemu tercetu pa bo pomagal tudi Marko Vozelj. Vsi trije superfinalisti bodo nagrajeni s potovanjem: v Španijo, Grčijo, zmagovalec pa, kot se za Piramido spodobi, potuje v Egipt.

Vsak konec pomeni nov začetek
Oddaja pa ne pozna počitka, saj bodo že prihodnji teden, 7. oktobra, "delavci" znova zavihali rokave in se lotili nove, že tretje Piramide.

A. P.