Letalske akrobacije na Lentu. Foto: Festival Lent
Letalske akrobacije na Lentu. Foto: Festival Lent
Ognjemet
Ognjemet ob koncu mednarodnega folklornega festivala Folkart. Foto: Festival Lent

Ljubitelji popglasbe so se zbrali pred glavnim odrom, kjer je Magnifico nastopil z zasedbama Turbulentza in Balcountry Quartet. Tokrat se mu je pridružil še kralj romske glasbe Ferus Mustafov. Komur ni bilo do glasbe, pa se je lahko odpravil do odra Rotovž, na katerem si je lahko ogledal celovečerni "stand-up" šov Zapufanpiksasn z igralcem Tadejem Tošem.

Malo pred polnočjo je nebo nad mestom ponovno razsvetlil tradicionalni ognjemet, ki se na Lentu zgodi kar dvakrat. Prvi ognjemet je namenjen proslavi sklepnega dela Folkarta, mednarodnega festivala folklore, medtem ko drugi naznanja konec samega festivala.

Največ ljudi pritegnile letalske akrobacije
Obisk je bil podoben lanskemu, ko je prišlo prek pol milijona obiskovalcev, ocenjujejo organizatorji. Izjemen je bil obisk v petek, ko so na Lentu v sodelovanju z Letalskim centrom Maribor pripravili LCM Airshow. Tik nad mestom in reko Dravo so domači in tuji piloti pilotirali različna letala in izvajali akrobacije.

Sicer so organizatorji s festivalom letos izjemno zadovoljni. Že 18. zapored so tako izpeljali največji slovenski poletni festival, ki je potekal na več kot 30 prizoriščih. V 16 dneh je ponudil okrog 600 različnih dogodkov, na njih je sodelovalo več kot 3.500 nastopajočih iz okoli 30 držav. Tudi vreme jim je dobro služilo, saj je deževalo le en dan, pa še to dopoldan.

Za vsakega nekaj
Ljubitelji glasbe so lahko uživali v koncertih klasične, džezovske, popularne in etnoglasbe, kantavtorskih večerih in večerih šansonov. Festival je ponudil tudi gledališke, lutkovne in plesne predstave, "stand-up" komedije ter ustvarjalne delavnice za otroke in športne prireditve. V okviru festivala je potekal 22. mednarodni folklorni festival, Maribor pa je med festivalom obiskal tudi mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica.