Foto:
Foto:
Ljubljano zasedle maškare

Skupine pustnih mask so se zbrale na Krekovem trgu, od tam pa je karneval krenil proti Ciril-Metodovem trgu in Stritarjevi ulici na Prešernov trg. Maske so pot nadaljevale do parka Zvezda, kjer poteka osrednja prireditev.

Tradicionalni pustni karneval v Ljubljani je sicer potekal do 16. ure.

Ste tudi sami posneli kakšno dobro pustno fotografijo? Pošljite jih na Moj splet! Najboljše bomo nagradili.

Pustna rajanja po vsejSloveniji
Poleg Ljubljane pust uganja svoje norčije tudi v drugih slovenskih krajih - v Kranju so priredili množičen pustni sprevod, starih pustnih šeg pa se spominjajo tudi v Drežnici pri Kobaridu. Pustni karneval na pustno soboto prirejajo tudi na Igu pri Ljubljani, kjer je tradicionalna pustna maska mostiščar.

V Cerknici so začeli pustovati že v četrtek, danes pa v športni dvorani Cerknica prirejajo Zmajčkov ples, otroško maškarado s skupino MAK, Damjano Golavšek, butalci in coprnicami.

S svojimi povorkami tudi Notranjci in Korošci
V Idriji bodo različne maškare in šeme spomnile na zanimivo krajevno dogajanje oz. "cirkus" v preteklem letu. Četrto leto zapored pustovanje organizirajo tudi v Šempetru pri Gorici. Sobotna pustna rajanja pripravljajo še v Ajdovščini, kjer bo popoldanski program od 13.30 namenjen najmlajšim, večerni pa starejši populaciji. Na Koroškem imata najdaljšo tradicijo pustna karnevala v Slovenj Gradcu in Kotljah, kjer bo v soboto, 31. februarja, koroški pustni karneval.

J. R.

Ljubljano zasedle maškare