Maja se je zahvalila vsem, ki so optimistični in ne dvomijo o njej. 'In ne verjemite vsega, kar slišite,' je dodala. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Maja se je zahvalila vsem, ki so optimistični in ne dvomijo o njej. 'In ne verjemite vsega, kar slišite,' je dodala. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen

Naj se izbere pevec ali pevka in se zanj/-o naredijo pesmi, potem pa izbiramo eno. Tako, kot so naredili z Leno.

Majin nasvet, kako naj Slovenija drugo leto izbere svojega evrovizijskega predstavnika
Maja Keuc
O možnostih prodora v tujino: 'A misliš, da me kdo čaka tam zunaj kar z odprtimi rokami? Ljudje si sploh ne znajo predstavljati, koliko trme, napora in sreče (poleg očitnega glasu in nadarjenosti) moraš imeti, da uspeš tudi zunaj. Najbolj srečna bom, če mi to kdaj uspe.' Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen

Slovenska predstavnica na izboru za pesem Evrovizije bo 3. maja sedla na letalo v Düsseldorf in poletela proti svojim evrovizijskim sanjam. Za njo so dnevi pospešene promocije, v okviru katerih je obiskala Nizozemsko, Bosno in Hercegovino ter Makedonijo.

Maestro so "odpadli"
Pred odhodom smo jo gostili v MMC-jevi spletni klepetalnici, v kateri ste jo zasuli z vprašanji, dobronamernimi nasveti in pokloni. Vedno nasmejana Štajerka je dejala, da se strinja, da njena pesem No One na odru ne potrebuje "cirkusa". "Upam, da bo dovolj že glas. Sicer smo imeli veliko idej, ampak jih nismo mogli izpeljati zaradi zelo zaostrenih varnostnih pogojev. Omejena je tudi uporaba drugega odra, ki je oddaljen 38 metrov, zahtevajo pa tudi, da končaš na isti točki, na kateri si začel," je razlagala Maja, ki je potrdila, da za spremembo od Eme na odru tokrat ne bo imela plesne skupine Maestro.

Več o sodelovanju z zasedbo Papir in prvem samostojnem albumu, ki bo izšel pozimi, preberite v klepetu.

Namesto fantov bo imela Maja žensko družbo. Njene spremljevalne pevke bodo Martina Majerle, Sandra Feketija, Ana Bezjak in Katja Koren, torej razen Bezjakove same izkušene "evrovizijke". Spomnimo, Martina je Slovenijo z zasedbo Quartissimo zastopala leta 2009, spremljevalna pevka pa je bila tudi že leta 2007. Sandra, sicer članica vokalne skupine Perpetuum Jazzile, je bila glasovna podpora Rebeki Dremelj leta 2008, Katja Koren pa je na evrovizijskem odru že stala z "Mr. Nobodyjem" Anžejem Dežanom leta 2006.

Maja je glede tega povedala: "Srečna sem samo, da je 'štorija' okoli backvokalistk končno zaključena in da se bomo v Nemčiji dobro počutile. Predvsem pa so vse odlične vokalistke, kar je najpomembnejše."

Pete bodo "ogromne"
Obleko, ki jo je oblikoval David Matej Goljat, bo prvič dokončno videla šele danes, razkrila pa je, da bo narejena iz verižic. "Čakajte pa, da vidite, kakšne pete bomo morale nositi. Ogrooooomne," je dejala Maja, ki pa je dodala, da bodo bolj stabilne kot na finalnem nastopu v oddaji Slovenija ima talent, ko je za nekaj sekund pristala na tleh.

Nemščina? Ne, hvala ...
Med gostovanjem po Evropi je dobila same pozitivne odzive in trdi, da je bila promocijska turneja najboljši del opravkov, zato skrivnostno napoveduje: "Mogoče je vse!" Poudarila pa je, da si želi predvsem uvrstitev v finale. Favoritov nima, všeč pa ji je avstrijska predstavnica.

Skladbe No One niso posneli v nemški različici, saj Maja tega jezika ne govori. "To bi bilo po moje 'za crknit' smešno ... Moja nemščina," je bila iskrena.

Ni se mogla izogniti niti vprašanjem glede videospota, nad katerim je bila precej razočarana, o sami izkušnji, imenovani Evrovizija, pa je dejala: "O tej izkušnji bi lahko napisala knjigo. Veliko stvari je, ki jih ljudje ne morejo vedeti in videti, saj vidijo le končni rezultat. Ni mi žal, ker sem vseeno doživela veliko lepega - pa veliko zelo napornega tudi. Na sceni sem šele slabo leto, prej nisem nikogar poznala. Vsekakor sem se OGROMNO naučila in vem, česa v bodoče ne bom več počela. Je pa to ne preveč prijeten proces, a pomemben."

Naj se izbere pevec ali pevka in se zanj/-o naredijo pesmi, potem pa izbiramo eno. Tako, kot so naredili z Leno.

Majin nasvet, kako naj Slovenija drugo leto izbere svojega evrovizijskega predstavnika