Ula Furlan najbližje obdari z malenkostmi. Foto: Ula Furlan
Ula Furlan najbližje obdari z malenkostmi. Foto: Ula Furlan
Tadeja Ternar
Za Tadejo je vsako valentinovo nekaj posebnega.

Ob valentinovem so igralka in voditeljica Ula Furlan, nekdanja mis Slovenije Tadeja Ternar in pevec Marko Vozelj MMC-ju zaupali, kaj menijo o prazniku zaljubljencev, ki se mu pogosto očita tržno usmerjenost.

"Valentinovo je tak, umetno skonstruiran, predvsem potrošniško usmerjen praznik, ki je okrancljan s pretvezo ljubezni, pozornosti. Ampak vseeno nimam nič proti. Če imamo še en poseben dan v letu, ob katerem se ljudje spomnimo svojih bližnjih, jim podarimo kakšno malenkost in si naredimo kakšen trenutek več nekoliko bolj čaroben. Zakaj pa ne," pravi Ula, s katero se strinjata tudi Tadeja in Marko.

Valentinovo mora biti vsak dan
Vsi trije menijo, da si je treba pozornost izkazovati vsak dan v letu, ne le 14. februarja. Vendarle pa dragim osebam podarijo kakšno malenkost. "Menim, da lahko majhne pozornosti delajo čudeže, če so le podarjene iz srca! Na ta praznik rada obdarim svoje najdražje, po navadi z majhnimi a srčkanimi darili," je v smehu za MMC povedala Tadeja. Marko pravi, da so "male pozornosti in darilca neprecenljiva začimbica ljubezni in prijateljstva" z ženo Tino, kar velja tudi za valentinovo. Ula pa se najdražjih spomni s kakšnim lepim SMS-sporočilom, povabilom na kavo, rožo ali pripravo večerje.

Vsak s svojimi spomini
Vsako valentinovo je po besedah Tadeje "posebno in edinstveno, če je preživeto z ljubljeno osebo". Marku je v spominu ostalo tisto izpred desetih let, ko so se z družino preselili v nov dom, Uli pa ta dan prikliče spomin na pokojnega očeta, ki ji je na valentinovo vedno poklonil vrtnico.