Priljubljena izbira Američanov je glasba Michaela Bubleja. Foto: EPA
Priljubljena izbira Američanov je glasba Michaela Bubleja. Foto: EPA

Glasbeniki in založbe so poskrbele, da imajo romantične duše ob valentinovem na izbiro širok repertoar. Pogosto gre za "prepakirane" stare uspešnice, na trg pa v času pred valentinovim prihajajo tudi novosti. "To je drugi praznik za božičem, ko si ljudje podarjajo različna darila," je povedal Scott Seviour iz Music Groupa. Pogosta izbira so namreč tudi glasbeni albumi.

Američani letos prisegajo na Sadino Soldier of Love, Special Delivery Michaela Bubleja (gre za šest skladb These Foolish Things (Remind Me Of You), Dream A Little Dream, I’m Beginning To See The Light, Mack the Knife, Orange Coloured Sky in Softly As I Leave You) in album glasbe iz novega filma Valentinovo (Valentine's Day, v katerega napovedniku je skladba I got a feeling skupine Black Eyed Peas). V ospredje pa pridejo tudi različni albumi z največjimi ljubezenskimi uspešnicami vseh časov. Takšen je album Barrya Manilowa The Greatest Love Songs of All Time, ki je izšel prejšnji mesec, na njem pa je mogoče slišati uspešnice, kot so Mandy, Can't Smile Without You in The Look of Love.

Za podobno potezo pa se je v začetku meseca odločila tudi glasbenica Suzanne Vega, ki je "na novo" posnela album Close Up, Vol. 1 - Love Songs.