Marko Vozelj je s pesmijo Te ni v soboto prepričal največ poslušalcev. Foto: MMC RTV SLO
Marko Vozelj je s pesmijo Te ni v soboto prepričal največ poslušalcev. Foto: MMC RTV SLO

Simpatični pevec, ki je bil dolga leta član Čukov, je nekaj dni po zmagi, ko se je prvo vznemirjenje poleglo in so se vtisi zbrali, razumljivo presrečen. "Občutek je zelo dober, že prej je bil, zame je bilo največje zadovoljstvo, ko sem prišel pred meseci domov in sem odprl pismo, v katerem je pisalo, da sem sprejet na Slovensko popevko. To je bila moja velika želja."

Tudi na MMC-jevi anketi kaže, da sta zmagovalni pesmi, torej Vozljeva Te ni in Dežanova Šopek maka, našim bralcem najbolj všeč.

Sobotni nastop je bil zanj le še nadgradnja, "velik plus", kot je sam dejal. Ob tem se je znova zahvalil vsem, ki so glasovali za pesem Te ni in ki jim je pesem všeč. Zdaj bo vse moči usmeril v svoj prvi samostojni izdelek, ki bo izšel oktobra. "Na zgoščenki bo poleg zmagovalne popevke Te ni še 13 drugih pesmi, za katere si želim, da bi jih poslušalci tudi sprejeli tako lepo."

Na malce šaljivo vprašanje, ali mu je zdaj (op. po zmagi) kaj žal, da se ni za samostojno kariero odločil prej, je dejal, da ne. "Ne, ni mi žal. Šel sem, ko sem začutil, da je čas. Bil sem iskren, do sebe, do fantov in do poslušalcev. Mislim, da je iskrenost edina, ki šteje."

Nepričakovano praznovanje pozno v noč
Praznovanje zmage je bilo sladko, a tudi mrzlo, saj je bilo v Križankah zelo hladno. "Praznoval sem z ženo Tino in hčerkama Mašo in Zalo ter glasbenimi prijatelji, toda ne preveč, ker sem bil utrujen, po zmagi pa sem imel tudi veliko intervjujev. Razumljivo je, da so vsi želeli izjavo." A pravo "praznovanje" se je začelo po vrnitvi domov, ko se je mlajša hčerka zbudila. "In je hotela plesati in peti!"

K. T.