Marko Čukov ne pogreša in bo kmalu izdal že drugi samostojni album. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Marko Čukov ne pogreša in bo kmalu izdal že drugi samostojni album. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Glasba pri Slovencih je na lestvici prioritet dokaj nizko, dokler nismo na veselici s pivom in klobaso v roki.

Marko Vozelj

Je pa seveda vseeno vsaka nagrada dobrodošla: "Predvsem ne pojem zaradi nagrad, bi pa lagal, če bi rekel, da mi nagrade niso v spodbudo. Vsaka je dobrodošla in na nek način godi. Ne delam razlik."

Celoten klepet lahko preberete tukaj.

Kar nekaj nagrad je Vozelj osvojil tako na samostojni poti kot takrat, ko je še deloval s skupino Čuki. Nazaj v tiste čase ga ne vleče, saj pravi: "Pogrešam jih ne. Si pa vedno sežemo v roke, če se srečamo." Trenutno pripravlja že drugi studijski album, ki bo izšel prihodnje leto. Na njem bo med drugim tudi skladba Moj si zrak, s katero se je leta 2010 predstavil na Emi.

Morda se bo na novem albumu znašla tudi pesem Dan se budi, ki jo je v treh jezikih posnel z makedonsko pevko, brez dvoma pa bo na njem veliko pesmi, za katere bo in že je besedilo napisal Vozelj. Kako ta ustvarja, je zaupal v klepetalnici: "Besedila ustvarjam na že naprej napisano glasbo. Prepustim se melodiji in slike se začnejo same risati, po tem pa jih s prispodobami opišem v tekstih."

Raje glasbenik kot zdravnik
Pevec je povedal tudi, da čeprav je po izobrazbi zdravstveni tehnik, vendar pa o tem poklicu (zdaj) ne razmišlja, saj ga glasba precej bolj zanima. Meni, da je petje svojevrstna sprostitev in da s tem na nekako poskrbi za boljše in bolj zdravo življenje. Verjame tudi, da se od glasbe lahko živi: "Če si priden, lahko živiš ne le od glasbe in za glasbo, ampak tudi od drugih stvari, ki jih počneš na polno in brezkompromisno."

Sam zase pravi, da slovenske glasbenike ceni, da pa jih morda ne cenijo dovolj drugi. V svetu glasbe pogreša več klubske scene, tega da bi glasbeniki nastopali po barih. "Dajmo premaknit kaj na tem področju. V Stari Ljubljani se zvečer že kar nekaj dogaja," je izrazil željo Marko.

Prisluhnite trem Vozljevim skladbam:

Glasba pri Slovencih je na lestvici prioritet dokaj nizko, dokler nismo na veselici s pivom in klobaso v roki.

Marko Vozelj