Po jaslicah Postojnska jama vabi še z miniaturami iz Minimundusa. Foto: Postojnska jama
Po jaslicah Postojnska jama vabi še z miniaturami iz Minimundusa. Foto: Postojnska jama
Postojnska jama
Dan kulture in atrakcij vsako leto privabi množico otrok. Foto: MMC RTV SLO

V eni najlepših jam na svetu bodo že peto leto zapored pripravili dan kulture in atrakcij, na katerem bodo obiskovalcem predstavili 23 miniatur svetovnih znamenitosti iz celovškega Minimundusa. Obiskovalce pa bodo vabile tudi druge atrakcije in predstave za vso družino.

Poleg miniatur, ki so v razmerju 1:25 narejene iz enakih materialov kot izvirniki, bodo obiskovalce na kulturni praznik pozdravile tudi znane osebnosti, ki so v zgodovini že obiskale Postojnsko jamo. Vrata v svet miniatur pa bo odprl Luka Čeč, ki je odkril Postojnsko jamo.

Pred jamo in v njej pa bo na praznični dan še veliko drugih zabavnih dejavnosti, ki bodo namenjene predvsem najmlajšim - od gledaliških predstav, delavnic ljubljanskega živalskega vrta do pevskih in čarovniški nastopov ter drugih. Prireditev bo potekala med 10. in 15. uro, družine pa bodo imele pri nakupu vstopnic za ogled jame 50-odstotni popust.

V Celovcu 150, v Postojni 23
Letos bo atraktivna kulturna prireditev namenjena podzemnemu popotovanju okoli sveta, saj si bodo obiskovalci lahko ogledali razstavo miniaturnih arhitekturnih znamenitosti, pravi Minimundus v Postojnski jami. S svojimi maketami svetovnih znamenitosti, ki jih je v Minimundusu v Celovcu kar 150, v času "mrtve" zimske sezone večkrat gostujejo. Na gostovanjih pa ne morejo prikazati vseh maket, saj številne med njimi ne bi prenesle potovanj.

V podzemlju se Minimundus predstavlja prvič. Skulpture pa bodo na ogled obiskovalcem ne le ob kulturnem prazniku, ampak vse do 11. aprila.

Kapnik bo šel v Celovec
Če je bil med slovenskimi znamenitostmi do zdaj zastopan le blejski otok s svojo znamenito cerkvico, naj bi bile v prihodnjih dveh letih v Minimundusu na ogled tudi miniature najznamenitejšega kapnika iz Postojnske jame. To sta s podpisom pisma o nameri potrdila direktor družbe Postojnska jama Marjan Batagelj in Manfred Meierhoffer iz celovškega Minimundusa.